Blancpain-Villeret-Chronographe-Pulsometre-01

Blancpain predstavio Villeret Chronographe Pulsomètre sa Flyback komplikacijom

Početkom godine na Basel sajmu, manufaktura Blancpain nam je predstavila svoj potpuno novi chronograph mehanizam u svojoj sportskoj liniji Bathyscaphe (najavu tog vrhunskog sata pročitajte na našem FORUMU), sa flyback komplikacijom i silicijskom nemirnicom koja kuca na poprilično visokoj frekvenciji od 5Hz, odnosno 36.000 bph. Do sada je taj mehanizam bio isključivo rezerviran za novu ronilačku seriju, međutim od sada će se nalaziti i u elegantnim kućištima Villeret kolekcije. Predstavljamo vam Blancpain Villeret Chronographe Pulsomètre.

Rimski indikatori, estetski zaobljena kućišta od crvenog zlata i klasični emajlirani brojčanici su glavna obilježja Villeret kolekcije, kolekcije za koju sam Blancpain smatra da predstavlja njihov suštinski dizajn. Unatoč svom tradicionalnom izgledu, novi dress chronograph dolazi u nešto većoj dimenziji kućišta od 43,6mm. Bijeli emajlirani brojčanik pruža odličan kontrast za crne rimske indikatore i zlatne kazaljke, a glavna novost je i pulsmetar skala koja se nalazi oko cijelog ruba brojčanika. 

Pulsmetar je “komplikacija” koju su u prošlosti koristili liječnici prilikom mjerenja otkucaja srca na pacijentima. Na satovima koji datiraju iz prošlog stoljeća je ova komplikacija bila daleko češća pojava, a sastojala se od chronographa i skale preko koje je doktor mjerio vremenski interval za svakih 30 otkucaja srca. Na temelju izmjerenog vremenkog intervala, doktor bi zatim očitao puls pacijenta na skali brojčanika. Novi chronograph mehanizam F385 je opremljen vertical clutch-om (najfinijim mehanizmom za uključivanje ‘štoperice’) a nesmetano resetiranje funkcija chronographa je omogućeno Flyback komplikacijom (chronograph nije potrebno prethodno zaustavljati kako bi se resetirao). 

Blancpain-ov kalibar F385 je konstruiran od 322 komponente, od kojih je najinteresantnija silicijska nemirnica koja bi trebala omogućavati izuzetne performanse u svim položajima. Autonomija mehanizma je solidnih 50 sati, tako da bez ikakvih problema može provesti u kutiji tijekom vikenda kada kada se raspoloženiji za nekakav casual, sportski sat. Cijena novog Blancpain Villeret Chronographe Pulsomètre je 29,500CHF.


There are no comments

Add yours