AP Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph Automatic 1

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph

Na predstojećem ‘Watches & Wonders’ sajmu u Hong Kongu, koji će biti otvoren od 29. rujna do 2. listopada, Audemars Piguet će službeno predstaviti limitiranu seriju svoje izuzetno popularne linije Royal Oak Offshore sa tourbillon chronographom i ‘perifernim oscilirajućim rotorom’ kako ga naziva sam Audemars.

Ova limitirana serija je vrlo slična originalnoj seriji Royal Oak Tourbillona iz 2011 godine. U gotovo identičnom kućištu promjera 44mm, koje je konstruirano od najmodernijih materijala poput karbona, titana i keramike se nalazi vjerojatno najinteresantniji dio priče – inhouse calibre 2897 mehanizam. Iako to nije nov mehanizam, i korišten je već godinama u raznim modelima iz Audemars Piguet-a, još uvijek nam je vrlo interesantan radi same konstrukcije automatskog navijanja.

Za razliku od konvencionalnih automatskih mehanizama koji koriste rotor na pozadini i time skrivaju mehaničku ljepotu mehanzama, inženjeri u Audemarsu su uspješno preselili rotor, odnosno platinasti ‘periferni oscilirajući rotor’ na prednju stranu sata, točno ispod brojčanika, kako bi svi detalji kalibra 2897 mogli biti vidljivi. Mehanizam od 335 komponenti i 65 sati rezerve snage je izveden vrlo tradicionalno, sa mostovima i mainplate-om premazanim slojem rodija, koji su naknadno pjeskareni i polirani po rubovima.

Tourbillon kavez, konstruiran od 85 komponenata je toliko kompliciran da samo najiskusniji urari imaju vještinu za njegovo sastavljanje. Taj proces traje gotovo tri dana, a kompletan tourbillon kavez ne teži više od 0,45 grama. Mat crni brojčanik sa iznimno naglašenim Tapisserie uzorkom na sebi skriva detalj koji će vam se sigurno sviđati. Rub brojčanika, još poznati kao chapter ring je napravljen od safira, upravo iz razloga kako bi se mogao vidjeti platinasti periferni oscilirajući rotor u ‘akciji’. Svi indikatori na brojčaniku, kao i logotip Audemars Piguet-a su napravljeni od 18k bijelog zlata.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Tourbillon Chronograph je limitiran na svega 50 primjeraka. Cijena se još službeno ne zna, ali vrlo lako bi se mogla kretati oko iznosa od 300.000 dolara, kao i slični modeli iz te kolekcije.


There are no comments

Add yours