Rolex predstavio Deep Sea model sa ‘D-Blue’ brojčanikom

Dočekali smo napokon taj ponedjeljak, 04.08. i … ništa. Niti riječi od Rolexa i njihove najave novog ronilačkog modela o kojem bruje brojni kolekcionari i ljubitelji tog branda diljem svijeta. Jedino što smo imali je mali teaser (kojeg možete pogledati na LINKU) prema kojem smo stvarali u glavi dvadesetak raznih kombinacija novog ronilačkog modela. I napokon, u ranim jutarnjim satima 05.08., Rolex je napokon objavio fotografije “novog” Deep Sea modela sa D-Blue brojčanikom.

Kao što smo pretpostavili u našoj najavi, Rolex je izdao novi Deep Sea model u čast DeepSea Challenge ekspedicije, u kojoj je slavni filmski redatelj i istraživač James Cameron dodirnuo najdublju točku u Marijanskoj brazdi na dubini od smrtonosnih 10.916 metara. Za taj pothvat, Rolex je pripremio unikatan monstrum od ručnog sata, Sea-Dweller DEEPSEA Challenge promjera 51.4mm i deklarirane dubine od čak 12.000m, koji je bio privezan za robotsku ruku podmornice Deepsea Challenger i koji je uspješno preživio pritisak od gotovo 11km dubine.

Sea-Dweller DEEPSEA Challenge

Cameron-ovu ekspediciju je snimalo nekoliko kamera od kojih je napravljen film u 3D tehnici, koji kreće od samih priprema i dizajna podmornice pa sve do finala – samog urona. Film će biti premjerno predstavljen u petak, 08.08.2014 u SAD-u.

Novi Deepsea Sea-Dweller D-Blue je blago rečeno unikatan (što se tiče izbora boja). Iako je tehnički identičnih karakteristika kao i obična DeepSea verzija, D-Blue brojčanik je po prvi puta korišten u manufakturi Rolex. Brojčanik se preljeva iz tamno plave u potpuno crnu boju na dnu, čime se želi stvoriti dojam mračne dubine u koju ne prolazi niti jedan foton svjetlosti. Naziv “DEEP SEA” se pomaknuo sa vrha u sami centar brojčanika, a napisan je identičnom kričavo zelenom bojom kao podmornica Deepsea Challenger. Kao i aktualna generacija Deep Sea modela, sat je vodootporan do 3900m i posjeduje HEV ventil za saturacijsko ronjenje. Iluminacija je kao i kod svih modernih Rolex-a zbilja vrhunska i u mračnim uvjetima garantirano neće biti problema sa očitavanjem vremena urona.

Interesantno je da novi D-Blue Deep Sea model nije limitirana serija, dakle možete ga kupiti kod bilo kojeg Rolex dilera od ovog tjedna. Cijena mu se kreće oko 10.200€, ali računajte da će se vrlo brzo povećati za par postotaka jer Rolex tradicionalno u rujnu ima korekcije cijena (i to uvijek na više).

Dakle što reći o novom Deep Sea modelu? Da li će ostvariti uspjeh? Po komentarima kolekcionara i ljubitelja po stranim forumima definitivno ne, ovo će biti jedan od slabije prihvatljivih modela u posljednjih nekoliko godina. Međutim, nije prvi puta da je novi Rolex model loše prihvaćen, pa da bi nakon svega nekoliko mjeseci postao ‘hit’ na tržištu. Kako se vama čini? Komentirajte na dnu članka.

 


There are no comments

Add yours