TAG Heuer Monaco V4 Tourbillon

Kako bi proslavili desetu godišnjicu revolucionarnog Monaco V4 koncepta, prvog ručnog sata koji je umjesto zupčanika koristio remenski prijenos, TAG Heuer je na ovogodišnjem Basel sajmu predstavio Monaco V4 Tourbillon – prvi tourbillon na svijetu koji je temeljen na prethodnoj generaciji mehanizama sa sustavom remenskog prijenosa.

Prije nego što predstavimo novi Monaco V4 Tourbillon, ajmo se malo vratiti u 2004. godinu. U to vrijeme je TAG Heuer još uvijek primarno proizvodio satove sa quartz (ili kako ih mi volimo zvati, satove na “baterije”) mehanizmima, no međutim te je iste godine predstavljen prvi revolucionarni prototip Monaco V4 modela, prvog sata koji umjesto klasičnih zupčanika koristi remenski prijenos sile, vrlo slično kao i što motori koriste remenje u našim automobilima. Koncept je bio razvijan punih pet godina i iako su mnogi smatrali da takav mehanizam nikada neće ugledati svjetlo dana u regularnoj prodaju, 2009. godine se pojavio prvi komercijalni model u platinastom kućištu i ozbiljnom cijenom od 100.000 švicarskih franaka.

TAG Heuer Monaco V4 iz 2009. godine

Samo godinu dana kasnije je predstavljena i verzija od ružičastog zlata (TAG Heuer Monaco V4 Gold), koja je uz novo kućište od plemenitih metala dobila i nešto veću dimenziju i pouzdaniji mehanizam te je dan danas aktualna verzija koju možete kupiti u zlatu ili u kućištu od titana.

Za 2014, TAG Heuer je pripremio potpuno novi model od titana, presvučenog tankim slojem titanskog karbida koji mu daje tamni, stealth izgled. Brojčanik, površinski obrađen Côtes de Genève obradom, zapravo i nije tipičan brojčanik, već donja strana mainplate-a koja prikazuje mehaničke ‘iznutrice’ mehanizma pokretanog remenskim prijenosom. Mehanizam je konstruiran od 214 komponenta i čak četiri glavna remena, napravljena od elastičnh polimera od kojih najmanji mjeri svega 0,07mm debljine. S obzirom da između remena postoji relativna napetost, ne postoji tipičan ‘prazan hod’ između zubaca zupčanika koji inače rezultira preskakivanjem kazaljki (vrlo očigledno kod chronograph sekundarke).

Iako je remenski prijenos u pravilu manje efikasan jer zahtjeva kompleksniju izradu i daleko veće zupčanike, prednost mu je u manjem održavanju jer ne zahtjeva podmazivanje kao što zahtijevaju standardne komponente u satnim mehanizmima. Kao i aktualni V4, novi Monaco V4 Tourbillon je automatik, ali ne izveden na tradicionalan način sa rotorom, već sa utegom od volframa koji se vodoravno kreće po metalnim ‘šinama’ i time navija četiri glavne opruge koje omogućavaju maksimalnu rezervu snage od 40 sati. Interesantno je što su glavne opruge postavljene pod kutem od 13 stupnjeva, baš kao i cilindri kod automobilskih motora.

Tourbillon kavez minimalističkog dizajna je također pokretan remenskim prijenosom, oscilira na frekvenciji od 4Hz (28.800 BPH) i odrađuje jednu rotaciju u minuti. TAG Heuer Monaco V4 Tourbillon će za razliku od prijašnjih generacija ovog dizajna biti raspoloživ već od ovog mjeseca, ali s obzirom da je trenutačna proizvodnja limitirana na svega 50 primjeraka, velike su šanse da je već i rasprodan. No, to ne znači da ga od sljedeće godine ne možete kupiti. Samo sjednite prije nego što se za to odlučite, da vas cijena od 150.000 švicarskih franaka ne onesvijesti.