Hublot-King-Power-692-Bang-New-York-3

Hublot King Power 692 Bang New York Limited Edition

Već desetak godina švicarski brand Hublot pod vodstvom jednog od najjačih menadžera ove industrije, Jean Claude Bivera je postao najbrže rastući satni brand u posljednjih nekoliko desetljeća. Praktički svakih nekoliko mjeseci viđamo razne najave desetak novih limitiranih serija, rađenih u suradnji sa vozačima formule 1, popularnim nogometnim klubovima ili automobilskim brandovima poput Ferrari-a. Posljednji u nizu, King Power 692 Bang “New York” limited edition se možda po ničemu pretežito ne razlikuje od već dvadesetak postojećih limitiranih serija, ali nam je upao u oko radi odlične kombinacije boja. U nastavku pročitajte detalje.

Vjerovali ili ne, kao inspiracija novoj “New York” limitiranoj seriji je poslužio popularni ‘NYC” Taxi. Budemo vas ostavili koju minutu da se ta informacija upije ….. No, to je najmanje bitno. Mnogi stručnjaci kažu kako je crno-žuta kombinacija zapravo jedna od najboljih kombinacija boja. I u ovom slučaju, u potpunosti bi se složili. Ogromno keramičko kućište promjera 48mm je kombinirano sa dijelovima od titana, poput lunete, krunice i pušera, koji su presvučeni PVD crnim slojem.  Hublot modeli, pogotovo “King Power” serija se nikada nije isticala po naročito čitljivom brojčaniku. Međutim, u ovom modelu je to u potpunosti ispravljeno. Žuti indikatori, žute kazaljke, pa čak i žuti sub-dialovi u potpunosti iskaču iz mat crnog brojčanika, tako da ne postoji šansa da ćete morati gledati sat pod kutem, ne bi ili uhvatili točan položaj kazaljki (vrlo čest slučaj na Hublot modelima).

Po pitanju mehanizma, čudi nas kako Hublot nije isporučio ovaj model sa svojim in-house Unico mehanizmom. Umjesto toga, odlučili su se za mainstream verziju ETA 7750 mehanizma koji po svim kriterijima nije loš ili nepouzdan, ali kada pričamo o cijeni koju morate platiti za ovaj model (ni više ni manje nego 26.200 dolara), ipak bi očekivali nešto malo ekskluzivnije. Za tu cijenu već debelo ulazimo u razred više srednje klase proizvođača koji nude vrhunske mehanizme poput Rolex-a, Jaeger LeCoultre-a ili Audemars Piguet-a. Novi Hublot King Power 692 Bang New York Limited Edition je limitiran na svega 26 primjeraka i može se kupiti isključivo u službenom Hublot butiku u New Yorku.