download (2)

Girard-Perregaux Traveller WW.TC Titanium DLC

Nakon punih 14 godina od predstavljanja prvih WW.TC (World Wide Time Control) modela, Girard Peregaux je napokon odlučio malo osvježiti izgled svojih satova sa World Time komplikacijom. Novi potpuno crni model od titana se ističe svojim snažnim karakterom i vrhunskim detaljima, kao i fenomenalnim in-house chrono mehanizmom. U nastavku pročitajte detalje na novi Traveller WW.TC Titanium DLC.

 

Vjerojatno najvažnija komplikacija u današnje vrijeme, pogotovo ako ste poslovni čovjek ili okorjeli avanturist koji često putuje, je GMT. Praćenje više vremenskih zona ima svakako svojih prednosti, a pogotovo ukoliko ih možete pratiti svih 24 istovremeno. Upravo tu ulazi novi Girard Peregaux WW.TC, model koji kombinira iznimno sportski izgled sa zbilja ‘pametnom’ i interesantnom World Time komplikacijom. Nova verzija je u odnosu na prethodnu puno lakša, sve to zahvaljujući korištenju titana koji je presvučen slojem crnog DLC premaza. DLC premaz je iznimno tvrd i otporan na ogrebotine, što je uvijek dodatni plus na putovanjima kada vam guranje na aerodromima i kolodvorima zna poprilično često ostaviti neugodni i nerijetko vrlo skup ‘ožiljak’ na satu.

Brojčanik je zbilja prepun detalja, od kojih se vjerojatno najviše ističe trodimenzionalni reljef u centru koji je zapravo reprezentacija zemljopisnih dužina i širina. Uz tri-compax (orjentacija chrono sub-dialova u položajima 3/6/9) raspored za chrono funkcije, velik dio brojčanika zauzimaju dva vanjska diska, od kojih unutarnji prikazuje 24 vremensku skalu, dok vanjski sadrži popis 24 glavna grada po osnovnim zonama. Vanjski disk koji sadrži popis gradova je statičan, međutim unutarnji 24-satni disk koji je podjeljen na bijelo i crno polje (koje simbolizira dnevnu i noćnu stranu) je konstantno u pokretu, i odrađuje jednu rotaciju unutar 24 sata. Vrijeme iz bilo koje vremenske zone se tako može gotovo trenutačno pročitati. Recimo, prema gornjoj slici sat prikazuje kako je u Londonu 10 sati ujutro, dok je u Sydney-u 20 sati navečer.

Kućište dimenzija 44mm je rađeno od već spomenutog titana, a konstruirano je od čak 33 komponenata koja drže i čuvaju automatski GP03300 kalibar, dizaniran i napravljen unutar Girard Peregaux manufakture. Mehanizam uz World Time funkciju ima i chronograph, konstruiran je od 476 komponenata a rezerva snage mu se kreče oko 46 sati. Girard-Perregaux Traveller WW.TC Titanium DLC je ukomponiran sa odličnim gumenim remenom koji sa vanjske strane ima sloj crne aligator kože. Predložena cijena se kreće oko 18.000 dolara.