Novi titanski model iz Breitlinga – Avenger Blackbird

 

Nakon čak šest godina pauze, Breitling na tržište vraća ronilački Avenger model od titana koji po novome nosi naziv Blackbird. Ljubiteljima Breitling branda bi novi naziv mogao biti pomalo zbunjujući, jer je naziv Blackbird služio uglavnom za pilotske modele. No, detalj koji i nije pretežito bitan. Novi Avenger je tu i izgleda jako jako dobro. U nastavku pročitajte detalje.

Sa ovim modelom se Breitling pomalo vratio svojim korijenima. Predimenzinirani arapski indikatori na brojčaniku i luneti su uklonjeni, visoko polirane površine su zamijenjene mat crnim DLC premazom a umjesto reflektirajućih metalnih remena koji se u pravilu ‘vide na kilometar’, novi Avenger je opremljen cordura remenom sa teflonskim premazom (materijal koji vrlo često koriste vojne snage).

 

Činjenica je da novi ronilački Avenger izgleda drastično tanje u odnosu na trenutačne čelične modele. Kada ste se sa prijašnjim titanskim modelom iz 2008., i trenutačnim čeličnim modelom mogli hvaliti kako “možete” zaroniti do 3km ispod površine vode, ovog puta bi mogli biti malo zakinuti. Naime, sat je vodootporan do samo 300m, ali vjerujte nam, ako se ikada nađete na toj ekstremnoj dubini na kojoj preživljava mali postotak organizama, sat na ruci će vam biti najmanji problem.

Međutim, kako je debljina Avengera pala, tako je porastao u promjeru, i to ni više ni manje nego za punih 4mm, čime se ukupna brojka popela na 48mm. Stoga, ako planirate kupiti ovu zvjerku, obavezno prije isprobajte da li imate dovoljno ‘jako’ zapešće za njega. Kroz kompletan sat dominiraju crni tonovi koji sa kontrastnom bež iluminacijom garantiraju jaku dobru čitljivost pod svim kutevima a i vjerujemo da će vam se posebno sviđati reljefni mat indikatori na brojčaniku kao i pjeskaren Breitling logotip.

 

Po pitanju mehanizma, Breitling se drži standarda već duži niz godina: COSC certificiran ETA 2824 sa 42 sata rezerve snage je po svim kriterijima dobar i pouzdan mehanizam, ali ipak bi željeli vidjeti nekakav pomak po tom pitanju. Novi Breitling Avenger Blackbird  je već raspoloživ kod ovlaštenih dilera po cijeni od 34.400kn.