a1front

Bremont predstavio svoju viziju “smart ručnog sata”

U ovo turbulentno doba u kojem vlada digitalna tehnologija i u kojem su ljudi vezani sa svoje mobilne uređaje, manufakture satova poput Bremont-a razvijaju alternativne ideje orijentirane na tradicionalne, mehaničke načine. Pametni telefoni, koje gotovo sigurno i vi sada koristite su već počeli dolaziti u formatu ručnog sata, tako da bi u bilo kojem trenutku imali pristup informacijama o vremenu, pristiglim mailovima ili društvenim mrežama. Bremont je sa druge strane je predstavio mehaničku alternativu, novi A1, prvi mehanički “pametni ručni sat”.

Trebate li informaciju o vremenskoj prognozi? Nema problema, novi A1 ima integrirani mehanički barometar koji iscrtava trend tlaka zraka na malu rolu papira unutar kućišta. Dovoljno je okrenuti sat i pročitati trenutačni tlak zraka sa donje strane. Želite li slušati glazbu u hodu? Bremontovi inženjeri su uspjeli ugraditi minijaturni kazetofon koji koristiti sustav navijanja od mehaničkog ETA 7750 mehanizma. Sustav navodno ima kapaciteta za samo tri pjesme, ali radi se na tome da tu brojku malo povećaju.

Trebate li sat za fitness? Integrirani sustav za mjerenje krvog tlaka (Bremont ga naziva “sphygmomanometer“) u realnom vremenu prikazuje gornju i donju granicu tlaka zraka na glavnom brojčaniku. Dovoljno je sat skinuti sa ruke, i namjestiti ga na nadlakticu kako bi automatski krenuo sa mjerenjem.

Ovakva “high tech” napredna tehnologija svakako zahtjeva i ponešto veću debljinu kućišta, točnije 50mm visine. Međutim, treba to sagledati sa pozitive strane, ako ništa drugo barem ćete biti zamijećeni sa njime, pogotovo ako u društvu nakon par čašica pokazujete kako radi tlakomjer. Cijena se očekuje uskoro