Basel World 2014: De Ville Trésor – Omegino retro izdanje sa anti-magnetskim Co-Axial mehanizmom

Inspiriran modelom identičnog imena iz 1950., Omega De Ville Trésor spada u klasu tankih, retro dress satova, izrađenih na moderan način upotrebom zadnje generacije ručno navijanih in-house mehanizama sa Co-Axial zaprečnim sustavom.

Sa promjerom od svega 40mm, tankom lunetom te srebrnim brojčanikom sa hobnail guilloche uzorkom novi De Ville Trésor zbilja spada u jedne od najljepših i najelegantnijih Omega u posljednjih desetak godina. Iako je izgledom inspirirana prema vintage i retro satovima iz prošlog stoljeća, mehanički je izvedena na najnapredniji mogući način. Najvažnija komponenta svakog mehaničkog sata je naravno mehanizam, koji u novom De Ville Trésor naprosto briljira (obavezno pogledajte video iznad).

Novi mehanizam nosi naziv Master Co-Axial calibre 8511. Primjetite ime ‘Master‘ u nazivu. Radi se o evoluciji anti-magnetskog mehanizma kojeg je Omega premijerno predstavila prošle godine na SIHH sajmu (kliknite na LINK za najavu). Nova serija anti-magnetskih mehanizama je otporna na magnetska polja do 15.000 Gauss-a (što je jako jako puno), a sve je to omogućeno zahvaljujući uporabi silicijske opruge nemirnice (naziva ‘Si14‘) ui upotrebom materijala koji imaju izuzetnu otpornost na magnetska polja. Mehanizam je ručno navijan, sa ukupnom rezervom snage od 60 sati.

Omega De Ville Trésor je je zasada jedino predstavljen u verziji od plemenitih materijala, i to od žutog, bijelog i ružičastog zlata sa kombinacijom zlatnih indikatora i kazaljki na brojčaniku. Safirno staklo sa antireflektivnim premazom je oblikovano tako da podsjeća na starije tipove stakla koja su većinom bila rađena od pleksiglasa. Cijena za model od žutog i ružičastog zlata iznosi 10.300€, dok je model od bijelog zlata nešto skuplji – 11.200€