1888921_844951748863653_424933134_o_zpsc296e2eb

Basel World 2014: Dva nova Breitling Navitimer-a u XXl veličini

Ako ste ikada imalo patili na pilotske chronograph modele, onda je gotovo sigurno da ste barem jednom naišli na Navitimer, jedan od modela koji je zapravo proslavio Breitling manufakturu i osigurao joj mjesto među kultnim, bezvremenskim klasicima. Ljubitelji malo većih satova su uvijek bili zakinuti po pitanju dimenzija Navitimera, međutim od ove godine se priča okreče jer je Breitling upravo predstavio dva nova modela sa manufakturnim mehanizmom i dovoljno velikim kućištem za ozbiljna zapešća. U nastavku pročitajte detalje za novi Navitimer 46 i Navitimer GMT.

YouTube Preview Image

Nakon što su predstavili najnoviju i vjerojatno najbolju inačicu Chronomat modela (najavu pročitajte na LINK-u), Breitling je ujedno predstavio i dvije nove verzije Navitimer-a, sada i opremljene novim manufakturnim mehanizmima. Vizualno se Navitimer nije previše mijenjao. Još uvijek se radi o tri-compax (3,6,9) chronographu kojeg poznajemo iz 1952. godine, sa unutrašnjom lunetom i pilotskim (E6B) računalom (za što služi i kako s njime računati, obavezno pogledajte naš tutorial na FORUMU).

Najveća razlika na kojoj ćete svakako osjetiti promjenu u odnosu na stari model je veličina. S obzirom da je Breitling predstavio dvije nove inačice Navitimer-a, također je predstavio i dvije dimenzije kućišta: od 46mm i čak 48mm u promjeru za GMT model. Možete birati između dva materijala kućišta, točnije između čelika i ružičastog zlata, a Breitling vam također daje i mogućnost kombiniranja dva tipa brojčanika (crni i plavi za 46mm verziju i crni i srebrni za GMT verziju) sa desetak kožnih remena.

Po pitanju mehanizma, Breitling je u oba modela ugradio svoj prvi manufakturni column wheel chronograph koji sa 47 rubina radi na 28.800 BPH uz ukupnu rezervu snage od preko 70 sati. U 46mm verziji se nalazi spomenuti Cal. B01, dok je u GMT verziji nešto modificirana verzija sa GMT komplikacijom, naziva Cal. B04. Oba mehanizma zadovoljavaju COSC normu koji im garantira maksimalno dnevno odstupanje od -4/+6 sec.

Breitling-ovi novi Navitimer modeli su već dostupni za narudžbu kod ovlaštenih dilera po cijeni od 65.200kn, odnosno 70.800kn za GMT model (cijene vrijede za čelične modele na metalnim remenima).