Tudor-Heritage-Black-Bay-Blue-thumb-960xauto-22044_zpsf6239bfb

Basel World 2014: Tudor predstavio plavu izvedenicu Black Bay modela

Tudor Heritage Black Bay je bio jedan od uspješnijih ronilačkih satova u posljednjih nekoliko godina. Lansiran prije točno dvije godine (najavu možete pročitati na LINKU) sa karakterističnom crvenom lunetom i zlatnim indikatorima na brojčaniku, postao je instantan hit na tržištu, ponajviše radi spoja modernih materijala i vintage izgleda iz Tudorove povijesti. Ove godine Tudor ima novog igrača u Heritage kolekciji u nešto drugačijim tonovima. Predstavljamo vam Heritage Black Bay u plavoj verziji.

Isto kao i prethodni model u crveno-zlatnoj kombinaciji, nova modra verzija Black Bay-a je rađena po uzoru na starije, povijesno važne ronilačke modele koji su dominirali tržištem ’70 i ’80 godina prošlog stoljeća. Tako je na primjer oblik kućišta sa predimenzioniranom krunicom preuzet sa ref. 7924 (još poznatiji kao ‘Big Crown’) modela, dok su popularne “Snowflake” kazaljke direktno preuzete sa vjerojatno najpoznatijeg Tudor Submarinera: ref. 94110.

Tudor ref. 7924

Tudor ref. 94110

Iako se tehnički radi o identičnom modelu od prije dvije godine, novi plavi Black Bay se poprilično vizualno razlikuje od svog prethodnika. Čokoladni brojčanik sa zlatnim indikatorima je zamijenjen sa mat crnim brojčanikom i srebrnim kazaljkama. Općenito brojčanik djeluje daleko svježe i čišće, iako se po pitanju natpisa i informacija ništa nije mijenjalo. Kao i kod starijeg modela, i novi će Black Bay biti raspoloživ na plavom kožnom remenu i NATO remenu, a možete čak odabrati i pripadajući metalni remen. U identično kućište promjera 41mm je postavljen ETA 2824, vrlo popularan i pouzdan švicarski automatic mehanizam. Najavljena cijena je identična i starijem modelu, a kreče se oko 2000€ (model na metalnom remenu). Nove Tudor Black Bay modele možete očekivati oko lipnja u Hrvatskoj.