suunto-ambit2-r-black-pe

Suunto predstavio svoj najjeftiniji GPS sat

U zadnje dvije godine, finski proizvođač ručnih instrumenata je ostvario popriličan uspjeh na tržištu zahvaljujući predstavljanju profesionalnih ručnih satova iz serije Ambit, namijenjenih profesionalnim sportašima, atletičarima, alpinistima i ljubiteljima ekstremnih sportova. Uz mogućnost praćenja nekoliko desetaka parametara zahvaljujući ugrađenom GPS modulu i akcelerometru, kao i mogućnošću instalacije više od tisuću dodatnih aplikacija preko sučelja Movescount, Ambit, kao i njegov nasljednik Ambit 2 i Ambit 2S je uskoro prihvaćen kao ultimativni alat za sve profesionalne sportaše i amatere. Međutim, za taj model je ipak trebalo izdvojiti preko 350€, odnosno 500€ ukoliko ciljate na model sa safirnim staklom. Suunto je upravo predstavio svoju “budget” verziju Ambita namijenjenu manje zahtjevnim sportašima uz punu funkcionalnost GPS modula. U nastavku pročitajte detalje za novi Ambit 2 R.

Iako dizajnom više-manje identično izgleda kao napredniji modeli iz Ambit serije, cjenovno će se poprilično razlikovati. Trenutačna preporučena cijena u SAD-u iznosi 250$ (na našem tržištu očekivana cijena se bude kretala od 200-250€), što je tek nešto malo više od legendarnog CORE modela koji je već na zalasku (očekujemo nasljednika već pola godine). Kada službeno stigne na tržište u ožujku, Ambit 2 R će biti najjeftiniji GPS sat na tržištu koji će neovisno o manjoj cijenu i dalje pružati punokrvnu iskoristivost GPS navigacije i akcelerometra putem kojeg bude moguće mjeriti trenutačnu brzinu, prosječnu brzinu, udaljenost, waypointove, navigaciju preko unaprijed zadane rute, mjerenje otkucaja srca, kao i podešavanje predefiniranih parametara treninga putem aplikacije Movescount. Naravno i sve ABC funkcije (Altimeter, Barometer, Compass) budu također prisutne i na ovom modelu.

Sigurno se pitate po čemu se najviše ovaj model razlikuje od skuplje i naprednije braće? U odnosu na Ambit 2 i Ambit 2 S, novi R model neće imati mogućnost praćenja više sportova u jednom treningu. Stoga ako se bavite triatlonom, onda svakako razmislite o skupljim modelima jer R može pratiti samo jednu sportsku aktivnost u jednom vremenskom intervalu. Također, sinkronizacija sa ANT+ tehnologijom (biciklistički senzori) nije podržana na ovom modelu. Međutim, ukoliko ste sportaš koji se bavi isključivo jednom aktivnošću i nemate potrebe za spomenutim prednostima Ambita 2 i 2S modela, a opet želite punu funkcionalnost GPS-a, mogućnost nadogradnje dodatnim aplikacijama i odličnu cijenu, onda nemate o čemu više razmišljati. Ambit 2 R je pravi izbor za vas!