SIHH 2014: Audemars Piguet Royal Oak Offshore chronograph 42mm [VIDEO]

Iako je Royal Oak Offshore 42mm prisutan na tržištu još od ’93, Audemars Piguet je tek ove godine obnovio kolekciju predstavljanjem šest novih, zašminkanih modela. U nastavku pročitajte detalje o novoj Royal Oak Chrono kolekciji za 2014. godinu.

Na prvi pogled sve više manje izgleda identično kao i starija kolekcija, isti je promjer, isti je dizajn, ali ipak ima malih kozmetičkih razlika. Prva i najvažnija stvar koju je Audemars zamijenio je vjerojatno najslabija točka svih Offshore modela – gumena krunica i pušeri. Gumu je u ovom slučaju zamijenila keramika, tako da po pitanju izdržljivosti i oštećenja bi se stvari trebale daleko poboljšati. Također su dimenzije krunice i pušera prilagođene gabaritima kućišta, tako da se estetski uklapaju u tu priču.

Brojčanici su također dobili update. Na sreću zadržan je Tapisserie reljefni uzorak, svojevrsni trademark Royal Oak serije a i sub-dialovi su dobili dodatnu teksturu zahvaljujući koncentričnim kružnicama u samom centru. Dizajn kazaljki je također promijenjen, više je usklađen sa Royal Oak Diver modelom koji je u ponudi od 2009. godine. Ljubitelji branda i vrhunskih mehanizama koje Audemars Piguet radi u potpunosti unutar svoje manufakture su došli na svoje, jer od ove godine Offshore modeli napokon imaju safirno staklo na pozadini sata.

Modularni chronograph caliber 3126 je u ponudi Royal Oak modela od 2007 godine, kada je zamijenio legendarni kalibar 2226. Mehanizam je proizveden po najvišim urarskim standardima, sastavljen je 365 individualno poliranih i brušenih komponenata te potpuno navijen ostvaruje rezervu snage od 55 sati. Rotor od 22k žutog zlata je namjerno otežan kako bi što efektnije svojom rotacijom punio glavnu oprugu, a zahvaljujući keramičkim ležajevima na osovini, punu rezervu snage može ostvariti u relativno kratkom roku.

Predstavljena su četiri čelična i dva zlatna modela koji se mogu kombinirati sa raznim verzijama gumenih, kožnih i naravno metalnih remena. Model koji je najviše pažnje privukao, je Royal Oak Safari, boje slonove kosti ukomponiran sa smeđim kožnim remenom. Novi modeli bi trebali biti raspoloživi nakon sajma u Baselu, a cijene se kreću oko 26.000 USD za čelične, odnosno 40.000 USD za zlatne modele (početne cijene na gumenim remenima).