asset-version-84f0a73c67

Breitling predstavio Super Avenger Military

Tokom godina Breitling je vrlo uspješno predstavljao limitirane serije svojih ronilačkih modela pod nazivom “BlackSteel“. Pokoji obojani detalj na brojčaniku, crni DLC premaz na kućištu i limitirana serija u malo primjeraka se pokazala kao uspješan recept i satovi su se u pravilu prodavali kao krafne. Najnoviji primjerak iz serije Avenger je napravljen na vrlo sličan način, ali sa jednom, drastičnom razlikom u prikazu vremena.

Stealth crni DLC finiš je već postao karakterističan feature na limitiranim Breitling modelima, pa tako ni novi Military Avenger nije zakinut po tom pitanju. Apsolutno cijeli sat je napravljen da u potpunosti eliminira refleksije, kao da je zbilja rađen za vojnu primjenu. Dio sata koji će vjerojatno pomalo buniti buduće vlasnike ovog modela je brojčanik, odnosno način prikazivana vremena. Naime, sat prikazuje “vojno” vrijeme, odnosno satna kazaljka napravi kompletnu rotaciju svakih 24 sata. To nije prvi Breitlingov model koji ima takav prikaz vremena, još od 1961. godine Breitling unutar Navitimer linije nudi model sa 24-satnim prikazom vremena (Cosmonaute).

Za mehanizam je upotrijebljen Breitling kalibar 22, baziran na ETA 2892-A2 te uz 24 satni prikaz vremena posjeduje i standardni chronograph i prikaz dana u mjesecu. Uz COSC certifikat koji mu garantira maksimalno dnevno odstupanje od -4 do +6 sec, mehanizam ima 42 sata rezerve snage. Ostatak karakteristika je gotovo identičan kao i kod običnih Avenger chrono modela pa je time čelično kućište vodootporno do 300m dubine, opremljen je safirnim staklom sa dvostrukim antireflektivnim premazom a indikatori na brojčaniku su premazani SuperLuminovom kako bi bili vidljivi u tamnim uvjetima. Remen djeluje zbilja dobro i uklapa se u tematiku sata, a radi se o izdržljivoj i navodno vrlo udobnoj sintetičkoj tkanini koja je otporna na habanje.

Nova serija Military Avengera je limitirana na svega 500 primjeraka, a već ga možete kupiti kod Breitling zastupnika po cijeni od 6.370€.