1400474_747603101931852_422844151_o_zps536923da

Breitling Aerospace Evo

Bez neke prevelike medijske pompe, Breitling je predstavio nasljednika digitalnog pilotskog chronographa iz svoje Professional serije – Aerospace Evo. Prvi puta predstavljen krajem 1985. godine, kao jedan od glavnih modela u Breitling Professional seriji, Aerospace je zamišljen kao ultra precizan pilotski chronograph kojega karakterizira  jednostavan sustav kontroliranja satnih funkcija.

Kao i njegov prethodnik, ref. e79362, Aerospace  Evo je digitalno-analogni ručni sat, opremljen Breitling kalibrom B79, koji je otprilike deset puta točniji od standarnih kvarcnih mehanizama. Mehanizam zadovoljava Chronometer (COSC) normu, što bi krajnom korisniku trebalo značiti da je precizan unutar nekoliko sekundi godišnje. Iako gabariti kućišta nisu pretjerano porasli (svega jedan milimetar u promjeru, točnije 43mm), očito je da je za uzor preuzet dizajn novog Emergency modela kojeg smo predstavili u travnju ove godine. Prihvati za remen, “tornjevi” koji su sada integrirani element lunete, brojčanik…sve izgleda nekako naglašenije i “moćnije” u odnosu na stariju seriju. Te gabarite sigurno nećete osjetiti na ruci jer je sat rađen od titana, i spada trenutačno u najtanje i najlakše Breitling modele koji se nude na tržištu.

Satne funkcije se nisu mijenjale, tako da ovaj model još uvijek posjeduje digitalni chronograph (precizan do 1/100 sekunde), timer, prikaz druge vremenske zone (UTC), alarm, indikator baterije i kalendar. Funkcije se prikazuju putem dva digitalna LCD zaslona, a po potrebi se mogu ugasiti ukoliko više preferirate čišći look. Bitno je napomenuti da se manevriranje kroz sve funkcije odvija pritiskanjem, okretanjem i izvlačenjem jedne krunice. Sustav na koji se morate malo naviknuti, ali kada ga usvojite, radi odlično!

Kompletno brušeni finiš titana mu daje više izgled pilotskog instrumenta, a zahvaljujući raznim kombinacijama koje uključuju tri boje brojčanika i jedno desetak tipova remena, što metalnih, što kožnih, možete u potpunosti prilagoditi sat svojim željama. Za prave odlikaše, tu je titanski remen sa Co-Pilot digitalnim modulom (vidi drugu sliku), ali odmah malo upozorenje – košta ko polovica Aerospace-a. Cijena novog Aerospace Evo modela bi se trebala kretati oko 3.500€