IWC_Cover_zps56eb92f8

Predstavljena dva nova IWC Schaffhausen-a: Portuguese i Portofino sa in-house mehanizmima

IWC kolekcija satova je od danas bogatija za dva nova modela. I ne, ne radi se o još jednom ronilačkom modelu koji može 2 kilometara pod vodu, “pilotu” koji može preživjeti ekstremne G sile ili “inženjeru” otpornom na iznimno jaka magnetska polja. IWC se okrenuo bezvremenskim klasicima koji su dominirali na zapešćima muškaraca 50′ i 60′ godina prošlog stoljeća. Predstavljamo vam Portuguese i Portofino Hand-Wound modele.

Prvi model koji je predstavljen u Black & White kombinaciji je “Portugalac” (eng. Portuguese), punog imena Hand-Wound Eight Days. Kao i ime sugerira, radi se o modelu sa masivnom rezervom snage, točnije 192 sata (ili 8 dana) zahvaljujući ekstremno velikoj glavnoj opruzi u caliber 59215 mehanizmu, ukrašenom u stilu njemačkih satova iz Glashütte-a. Pozadina mehanizma otkriva ogroman 3/4 plate sa Côtes de Genève reljefom i poliranim rubovima mostova. Uz svu ljepotu mehanizma, dodan je i jedna funkcionalan dodatak, u obliku indikatora rezerve snage koji je vidljiv sa desne strane mehanizma.
Brojčanik ne može biti jednostavniji i ljepši te djeluje kao da je napravljen od najboljih elemenata starijeg Portuguese modela 5001 i novog Portuguese chronohrapha kojeg smo predstavili u ožujku. Karakteristične kazaljke i ručno postavljeni indikatori su također prisutni i na ovom modelu.

Cijene novih Portuguese modela se kreču od 10.000 CHF za čelične modele ili 20.000 CHF za modele od žutog zlata. Kombinacije sa Santoni kožnim remenima su naravno moguće.

Novi Portofino Hand-Wound Big Date se nije drastično promijenio u odnosu na stariji model iz 2011 (Ref. 5101). Naočigled najveća novost je Big Date komplikacija sastavljena od dva diska na 12h lokaciji. Novi Portofino je također dostupan isključivo u kućištu od plemenitih metala, radi kojeg ćete morati izdvojiti najmanje 23.000 CHF, odnosno 1000 CHF više ako je bijelo zlato više vaš “đir”. Ostatak detalja nije mijenjan u odnosu na prethodnika, tako da će ljubitelji klasičnog Portofino dizajna ostati zadovoljni. Samo imajte na umu da sa svojih 45mm spada u “tešku” kategoriju koja nije za svako zapešće. Novi IWC modeli će biti raspoloživi kroz par mjeseci u ovlaštenim buticima.