321545_361005090685264_113561918_n_zps85c24f17

Basel 2013: Nova Rolex kolekcija

Napokon smo dočekali i taj dan – u Baselu je započeo najpopularniji i najveći sajam satova na svijetu i sve oči su fokusirane na brdo novih modela koje proizvođači satova predstavljaju doslovno svake minute. Kao i svake godine najviše pompe se vrti oko par “lidera” satne industrije. Jedan od najvećih – Rolex, je za ovu sezonu predstavio neke novitete, iako pomalo razočaravajuće, ne i nove modele.

Rolex GMT Master II

Otkako je prije par dana Rolex izbacio par teaser fotografija koje vrlo diskretno prikazuju pojedine elemente satova, po raznim Rolex forumima je napisana 1001 teorija o “novom” modelu. Ljubitelji Rolexa već duže vremena iščekuju sportski ronilački model koji se bude taman ugurao između Submarinera i Deep Sea modela, međutim nažalost morat će čekati najmanje godinu dana. Fotografije koje je rolex objavio su prikazivale već poznati GMT Master II iz 2007 godine, samo malo zašminkan sa novom paletom boja. Tako novi model ima novu dvobojnu keramičku Cerachrom lunetu  i GMT kazaljku u modro plavoj boji.

Sve ostale karakteristike poput maxi kućišta i brojčanika, 3186 inhouse mehanizma sa GMT komplikacijom, silicijskom nemirnicom i COSC certifikatom, te Oyster metalnog remena sa Oysterlock kopčom su ostale identične modelu iz 2007. Paralelno sa predstavljanjem novih modela, Rolex je lansirao i novu web stranicu na kojoj možete preko animacije pogledati kako djeluje svaki model na zapešću. Jako zgodna ideja od strane Rolexa i preporučam Vam da skočite na www.rolex.com kako bi ste vidjeli kako vam favorit izgleda na ruci.

Rolex Daytona Platinum

Za full prestiž, nema boljeg od platinaste Daytone. Već praktički legendaran model je doživio valjda 50 reizdanje u u pomalo neobičnoj kombinaciji boja. Keramička luneta smeđe boje je ukomponirana sa svijetlo plavim sunburst brojčanikom što vjerojatno neće biti najtraženija kombinacija u Rolex buticima. Makar, iako na stock slikama boje djeluju malo čudno, na ruci sat izgleda totalno drugačije, kao što možete vidjeti na sljedećoj slici.

Rolex Yachtmaster II

Namijenjen jedrenju po Saint-Tropezu, novi Yachtmaster II je treći muški model predstavljen u Baselu. Uz dual-tone i kompletno zlatni model, ovo je ukupno četvrto izdanje popularnog i najskupljeg Rolexovog jedriličarskog sata i prvo izdanje napravljeno isključivo od čelika. Bijeli brojčanik sa plavim kazaljkama, plavim indikatorima i plavom Cerachrom lunetom je jako lijepa i osvježavajuća  kombinacija boja, te će sigurno dobiti pozitivne kritike kod ljubitelja ovog modela. Sat je opremljen Rolexovim inhouse mehanizmom Caliber 4160 sa regatta chronographom, izvorno namijenjenim jedriličarskim natjecanjima. Dodatne vijesti o cijenama možete pratiti preko našu službenu temu na FORUMU.