906787585948298096175103

Predstavljen nasljednik IWC-a Portuguese Chronograph

Pomalo neobično, ali i ugodno iznenađenje nam stiže iz IWC Schaffhausen-a. Nakon ovogodišnjeg predstavljanja obnovljene Ingenieur linije, IWC odlučio predstaviti novi Portuguese chronohraph. Pomalo je neuobičajeno da IWC predstavlja dvije linije satova godišnje, ali nećemo se s time zamarati jer novi Portofino izgleda vrhunski.

Klik za veću sliku

Ok, što je novo na Classic-u, kako ga naziva IWC? Sat je porastao malo u dimenzijama, točnije milimetar u promjeru i dva u debljini ali to još uvijek spada u umjerene dimenzije (42mm/14.5mm). Iako je brojčanik zadržao identičan raspored sa sub-dialovima na 12/6, crna boja je zamijenjena antracit bojom sa efektom sunčevih zraka (sunburst). Gornji sub dial, koji je na prijašnjem modelu služio za mjerenje proteklih minuta chronographa, je dobio i dodatnu kazaljku. Naime, druga kazaljka sada služi za mjerenje proteklih sati, a s obzirom da se obje kazaljke nalaze na jednom malom brojčaniku, očitavanje je postalo daleko jednostavnije.

Klik za veću sliku

 Najviše promjena se napravilo “pod haubom”. Stari kalibar 79350 (ETA 7750) je zamijenjen novim in-house kalibrom 89361, premjerno prikazanim na novom Spitfire Chronographu prošle godine. Novi mehanizam u odnosu na stariji 89360 ima unaprijeđeni sustav navijanja i tu i tamo koji tweak kojim su eliminirane dječje bolesti. Uz to, mehanizam ima i Flyback funkciju kojom je moguće resetirati chronograph bez zaustavljanja i resetiranja, a rezerva snage je porasla na 68h. Novi IWC Portuguese Chronograph Classic od sada dolazi sa vrhunskim kožnim aligator remenima koje proizvodi poznati talijanski proizvođač cipela Santoni.  Ukupno su predstavljene četiri verzije, sa bijelim i antracit brojčanicima u kombinaciji sa kućištima od ružičastog zlata i čelika. Cijena još uvijek nije poznata, ali svakako pratite našu službenu temu na FORUMU za nove informacije.

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku