DSC_9912_zps9777c16b

Frederique Constant Vintage Rally *RECENZIJA*

Švicarski proizvođač satova Frederique Constant, poznat po svojim klasičnim i elegantnim satovima je od 2010. godine uveo Vintage Rally kolekciju. Pod geslom „Živite vašu strast“ brand se okrenuo ljubiteljima vintage automobila s kojima dugi niz godina i surađuje, bilo kao sponzor poznatih automobilskih događanja ili kao službeni mjeritelj vremena na poznatim utrkama.

 Kompletna Vintage Rally kolekcija, nazvana još i „From Peking to Paris“ se sastoji od tri pod-kolekcije, odnosno tri etape koje ukupno čine 9000 milja dugu utrku vintage automobila. Među njima, svakako najzanimljivija je „Austin Healey“, napravljena u cilju obilježavanja Healey Challenge utrke 2010. godine koja se odvijala u Velikoj Britaniji. Austin Healey (ref. FC-392HSDG6B6) kolekcija od Frederique Constanta dolazi u poprilično velikoj kutiji u kombinaciji od zelenih i bež tonova. Vanjski dio kutije na dnu sadrži mali skup kataloga u kojem se nalaze neke osnovne informacije o proizvođaču, garanciji i načinu rada sa satom(satovima?).

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku

Da, dobro ste vidjeli, u kompletu dolaze ne jedan, nego dva sata, i to chronograph i ručna klasična štoperica. Brzim pogledom na chronograph model odmah možemo uočiti što je bio uzor Frederique Constant-u prilikom dizajniranja ovog modela. Dizajn je privlačan, funkcionalan, pomalo i konzervativan ali sa vrlo malom dozom avant-garda. Baš kao pravi Britanac, iako ga je dizajnirao i napravio Švicarac.
Dva poveća sub-diala na brojčaniku, odlično obrađeno i polirano kućište od čelika, rally tip kožnog remena…. sat doslovno „vrišti“ na 70′ godine. S obzirom da je zelena trademark boja britanskih Healey automobila, pojedini elementi sata su obojani upravo u te tonove. Detalji poput rubova sub-diala na „12“ i „6“, i logo Austin Healey-a, sve odrađeno u vrlo diskretnim tonovima i samo pri određenom kutu se može uočiti da se radi o zelenoj boji a ne o crnoj.

Cijeli brojčanik je izveden u srebrnom mat tonu, te osim zelenih rubova, unutrašnjost sub-dialova je ispunjena koncentričnim kružnicama kako bi se posebno isticale na danjem svijetlu. Polirane dauphine kazaljke začudo pružaju dovoljan kontrast na brojčaniku i u normalnim uvjetima nije se pokazalo da je čitljivost problematična. Naravno, tu pomaže i tanak sloj iluminacije na kazaljkama i arapskim indikatorima. Iako je iluminacija malo slabija u odnosu na slične chrono modele u tom cjenovnom rangu, dovoljna je da bi se pročitalo vrijeme u mračnim uvjetima.

Klik za veću sliku

Sat je skoro pa optimalnih dimenzija. Sa 43mm polako ulazi u veću kategoriju satova, ali na ruci djeluje taman. Čelično kućište je u potpunosti polirano, a tek kad ga vidite sa boka možete uočiti kako ovo nije još jedan „generični“ dizajn koji je iskopiran po n-ti puta. Bokovi kućišta su iznadprosječno lijepi, pogotovo masivni prihvati za remen koji jako lijepo prate konturu kućišta. U urarstvu, mali detalji igraju ulogu, pa je stoga vrlo lijepo vidjeti da krunica ima ugraviran Frederique Constant logo, kao i dijamantni uzorak na površini chronograph pušera. Mali detalji, ali toliko puno znače.

Klik za veću sliku

Pozadina sata, osim nekih osnovnih informacija o modelu, sadrži i unikatni broj modela. Naime, kompletna serija je limitirana na 1888 primjeraka, a uz ugraviran Austin Healey logo, nalazi se vrlo malen safirni prozor centriran točno iznad nemirnice. Oko „mehanizacije“ stvar je poprilično jasna. Frederique Constant se odlučio na vrlo pouzdan i precizan ETA 7750 (službenog imena FC-392). Iako je taj mehanizam vrlo čest u satovima tog tipa, radi se o vrlo dobrom mehanizmu koji uz malo podešavanja može raditi unutar COSC norme (+6/-4 sekunde na dan) te ne zahtjeva neko posebno održavanje. Rezerva snage od 48 sati je zadovoljavajuća, a sat je vodootporan do 100m, iako je preporučljivo da ga ne koristite za ronjenje.

Klik za veću sliku

Detalj koji definitivno upotpunjuje sat je kožni Rally type remen sa bijelim koncem na rubovima i karakterističnim otvorima po sredini remena. Remen na dodir djeluje kvalitetno, ali se čini pomalo krut, makar to je boljka koja se javlja kod većine novih OEM remena. Još jedna mala zamjerka na remen, ali čisto sa subjektivne strane: sa početnih 22mm širine kod prihvata se sužava na 18mm kod kopče. To nikako ne utječe na funkcionalnost remena i iskreno paše uz vintage temu, ali meni osobno bi više odgovarao 22/20 remen.

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku

Uz chronograph sat, u paketu dolazi još jedan fenomenalan dodatak – ručna štoperica kakva se u 70′ koristila za mjerenje vremenskih intervala, daleko prije dominacije digitalnih štoperica. Ok, sigurno se pitate čemu još jedan chronograph ako ga već imam na ručnom satu? Ali koliko često imate priliku koristiti mehaničku štopericu koja nije kupljena na buvljaku i doslovno “ubijena”?

Klik za veću sliku

Dimenzijama (55mm promjera) i dizajnom izuzetno podsjeća na džepne satove a s obzirom da je kompletna rađena od čelika, ima i popriličnu težinu. Štoperica je napravljena u identičnom tonu kao i chronograph ručni sat. Brojčanik je identične boje, kao i dizajn sub-diala za mjerenje intervala do 30 minuta, indikatori su identičnog fonta, pa čak su preuzeti i mali detalji poput dijamantnog uzorka na površini pušera. Za razliku od ručnog chronographa, štoperica ima tri pušera, za start, stop i reset chrono funkcija.

Zanimljivo je da je Frederique Constant stavio iluminaciju na indikatore, ali nažalost zaboravio postaviti na kazaljke. Ako ništa drugo, barem odlično izgleda u mraku. Radi masivnog kućišta štoperica odlično leži u ruci i korištenje chrono funkcija je izuzetno lagano. O čitljivosti da ne pričamo, niti jedan ručni chronograph se ne može mjeriti sa po čitljivosti sa štopericom ovog promjera. Ako ste ljubitelj starijih automobila, onda ovaj paket obavezno morate nabaviti, ide odlično uz stare Ray Ban Aviatorice i kožne rally rukavice.

Klik za veću sliku

Dicta d.o.o. je preuzela distribuciju za brand Frederique Constant, tako da možete obratiti njima (preko WEB-a ili direktno u prodavaonicama) ukoliko ste zainteresirani za ovaj model.