33172-000g-9775_amb_zpsae523769

Vacheron Constantin 1972 Prestige

Više od 40 godina, 1972. kolekcija je bila simbol kreativnosti i unikatnosti Vacherona Constantina. Od samog začetka tog dizajna kolekcija se mijenjala ovisno o proporcijama kućišta i spolu kojem je namijenjena, i iako je danas većinom orijentirana prema ženama, predstavljena su nova dva, i to muška modela od bijelog zlata.

Klik za veću sliku

1972 Prestige dolazi u dvije verzije, obje od bijelog zlata od kojih je jedan limitiran na svega 40 primjeraka. Model koji je na prve dvije slike spada pod standardnu kolekciju koja bude dostupna kod svih Vacheron dilera. Iako na papiru ne zvuči baš skladno, kombinacija kućišta od bijelog zlata, srebrnog brojčanika sa herringbone motivom, smeđim remenom i zlatnim dauphine kazaljkama je naprosto savršena i vrlo elegantna. Izbalansirano i asimetrično kućište novog 1972 Prestige modela u sebi sadrži legendarni mehanizam caliber 1003.

Klik za veću sliku

Kalibar 1003 je izvorno dizajniran 1952. godine, dok je 1955. godine po prvi puta korišten u Vacheron modelima. Do dan danas, to je trenutačno najtanji ručni navijani mehanizam, debljine samo 1,64 mm. Frekvencija nemirnice iznosi 18.000 bph, a bez obzira na ekstremno tanke komponente postignuta je zadovoljavajuća rezerva snage od 30 sati. Svih 117 komponenata je ručno obrađeno što uključuje poliranje rubova, Côtes de Genève, perlage, a Vacheron se toliko potrudio da je bazu mehanizma i glavne mostove prekrio tankim slojem zlata.

Klik za veću sliku

Limitirana serija 1972 Prestige modela je predstavljena u identičnom kućištu od bijelog zlata, dimenzija 25 x 47mm i debljine od samo 8,72mm. Elegantna silueta zakrivljenog kućišta je još naglašena poliranjem kućišta na visoki sjaj, a mat crni aligator remen još više naglašuje asimetrične linije na zapešću. Nažalost sat ne djeluje toliko atraktivno kao non-limited model jer je kompletni u srebrnom tonu, ali svejedno je gotovo sigurno da će se svih 40 primjeraka rasprodati u rekordnom roku.

Klik za veću sliku