PreBASELWORLD2013_Constellation_Sedna12353382102001_zps2a1fde37

OMEGA Constellation Sedna

Klik za veću sliku

Odbrojavanje do najvećeg sajma urarstva u Baselu je već lagano krenulo i Omega je ponovno jedan među prvim proizvođačima satova koji je krenula u puštanje informacija o novim proizvodima koje planira predstaviti. Jedna od novih inovacija koju nam Omega priprema je Sedna Gold, nova slitina zlata koja će premjerno biti prikazana na novom Constellation Sedna modelu.

Klik za veću sliku

Omega Constellation Sedna je prvi sat konstruiran od nove slitine zlata koju je razvila Swatch grupa (Swatch grupa je ujedno i vlasnika branda Omega). Radi se o vrsti 18k zlata koje je rađeno od spoja zlata, bakra i paladija, te prema Omegi daje izuzetno crvenkasti ton boje na površini kućišta. Slitina ima minimalno 75% zlata, bakrom se kontrolira boja same slitine dok je uloga paladija da pojača izdržljivost materijala. Zanimljivo je da je Omega nazvala slitinu po trans-neptunskom objektu, punog imena 90377 Sedna. Radi se o gotovo patuljastom planetu čija površina je izrazito crvene boje.

Sedna slitina od zlata, bakra i paladija

Klik za veću sliku

Indikatori na brojčaniku, kazaljke, krunica, pa čak i kopča su također napravljeni od Sedna zlata, a brojčanik čak po nekim elementima podsjeća na originalni Constellation iz 1952. godine. Mehanizam je iz već poznate 8500 serije sa Co-Axialom i silicijskom nemirnicom, a čak se i može promatrati preko safirnog poklopca. Sat je limitiran na 1952 primjerka, ali ukoliko primarno ciljate na ovu slitinu zlata, ne morate brinuti za raspoloživost. Siguran sam da će Omega ubrzo predstaviti ostatak svojih modela od Sedna zlata.

Klik za veću sliku