IMG_9958_1024x1024

Habring² predstavio Doppel 3.0 Chrono za 2013

Klik za veću sliku

Kada je Habring², trenutačno najmanja manufaktura na svijetu, predstavila svoj Rattrapante chronograph u travnju ove godine, nisu niti približno očekivali koliki će uspjeh ostvariti sa tim modelom. Ne samo da je Doppel 2.0 rasprodan do zadnjeg primjerka, nego je i taj model osvojio Geneva Watchmaking Grand Prix nagradu prije mjesec dana za najbolji sportski sat godine. Za 2013. su predstavili lagani redizajn, vrlo jednostavnog i logičnog imena Doppel 3.0.

Prvih 20 primjeraka Doppel 2.0 modela je doslovno isparilo nakon predstavljanja, ne samo radi zanimljivog mehanizma, nego radi fenomenalnog i klasičnog dizajna sa vjerojatno najljepšim brojčanikom predstavljenim ove godine. Nasljednik Doppel 2.0 modela, 3.0 bi trebao biti raspoloživ u drugom kvartalu 2013. godine, a uz kozmetičke promjene na brojčaniku koje uključuju promjenu palete boja, najveća promjena je ipak vezana za mehanizam. Novi Doppel 3.0 je tako izgubio jedan pušer za chrono funkcije, pa funkcije “Start, Stop i Reset” je preuzeo samo gornji pušer na “14h”. Na suprotnoj strani, pušer na  “10h” je još uvijek zaslužan za split-seconds (ili lap time).

S obzirom da je Doppel 3.0 još “friški” nema indikacija o cijeni. Međutim, ako uzmemo u obzir da je prijašnji model koštao oko 6.000€ možemo očekivati približnu, i vrlo vjerojatno nešto višu cijenu. Više detaljnih informacija očekujte nakon Basel sajma 2013. Najavu prijašnjeg Doppel 2.0 modela možete pročitati na Portalu Satova klikom na LINK.

Stariji Doppel 2.0 Chronograph