corum1

Corum Golden Bridge Tourbillon Panoramique

Klik za veću sliku

Predstavljamo vam ekskluzivne fotografije novog Corum Golden Bridge Tourbillon Panoramique modela sa “panoramskim” pogledom na mehanizam.


Klik za veću sliku

Tourbillon Panoramique, novi “sveti gral” manufakture Corum se može pohvaliti “transparentnim” kućištem koje omogućuje pogled od 360° na mehanizam. Inženjeri u Corumu su stvorili dojam da mehanizam “lebdi” unutar kućišta, a sve zahvaljujući bazi i glavnim mostovima napravljenim od safirnog stakla. Pri samom vrhu stoji vrhunac urarske komplikacije – leteći tourbillon kavez napravljen od plemenitih materijala sa integriranom logom Corum manufakture. S obzirom da se radi o “letećem” tourbillonu, sama nemirnica je spojena sa samo jedne strane osovine, ali na način da se stvori efekt kao da tourbillon lebdi iznad kompletnog mehanizma. Vizualni efekt je nevjerojatan.

Klik za veću sliku

Kućište “tonneau” oblika je izvedeno od ružičastog zlata i mjeri dimenzije 38mm x 56mm, čime spada u konzervativniju klasu dress satova. Uz safirno staklo na pozadini, i bokovi kućišta su “prozirni” zahvaljujući safirnim “prozorima” koji pružaju panoramski pogled na kompletni mehanizam. Ručno navijani in-house Caliber CO100 je već dulje vrijeme u Corum “Bridges” kolekciji, a radi na frekvenciji od 21.600 bph te ima impresivnu rezervu snage od 90 sati. Kazaljke spadaju u vjerojatno najljepše elemente sata, te iako su izvedene od istog ružičastog zlata kao i kućište, odličan je detalj što su po vertikali podijeljene na poliranu i satiranu stranu.

Klik za veću sliku

Vodootporan do 30m, novi Golden Bridge Tourbillon Panoramique je najavljen u tri verzije od kojih 10 primjeraka otpada na 18k žuto zlato, pet primjeraka na ružičasto i pet primjeraka na ružičasto zlato sa ukomponiranim dijamantima. Sve verzije dolaze sa dva ručno rađena kožna remena od aligator kože u crnoj i smeđoj varijanti. Cijena nije poznata, ali možemo očekivati $200.000+