Doettling_Guardian_05

Döttling predstavio Guardian – prijenosni sef za satove

Ako ste ikada krenuli na put sa nekoliko dražih satova, onda ste ste sigurno proživljavali “noćne more” oko traženja adekvatne kutije, zaštite pri transportu, ili pak traženje hotela sa sefom u sobama. Pogotovo ako ste na put odnijeli nekoliko satova koji koštaju kao prosječna godišnja hrvatska plača. Na kraju se sve svodilo na zamatanje satova u nekakve ručnike, krpice ili popularne “jastučiće” koje dobijete sa nakitom. Ali nema frke, postoji rješenje (iako malo skuplje) za vaše glavobolje, a predstavio ga je njemački luksuzni proizvođač sefova i navijača – Döttling.

Guardian, odnosno čuvar / zaštitnik, je naziv novog cilindričnog prijenosnog sefa koji je izvorno dizajniran za prenošenje do šest satova. S obzirom da se radi o sefu, stvar mora biti jako sigurna, ali i relativno prijenosna. Tako je za unutrašnju “jezgru” korišten karbid, materijal koji se koristi u neprobojnim prslucima te ima tvrdoću gotovo kao i prirodni dijamant. Za vanjski omotač je korištena kombinacija karbona i polikarbonata koji pružaju zaštitu od udaraca i djeluju kao “amortizer”. Poklopac cilindra je napravljen doslovno kao vrata sefa i moguće je odabrati vlastitu numeričku šifru za otvaranje. Kompletni sef tako teži svega četiri kilograma, čime se svrstava u najlakše sefove na svijetu,  a ukoliko se dogodi da netko ukrade kompletni sef, u pomoć dolazi integrirani GPS lokator.

Želite li vanjsku aligator kožu ili nešto egzotičnije poput kože noja, guštera ili morskog psa, nije uopće problem. Döttling ima u ponudi gotovo sve tipove koža za zahtjevne klijente, samo imajte na umu da je početna cijena $18.000.