Rolja2

Rolex postao službeni partner Formule 1

Velika i pomalo iznenađujuća vijest za satnu industriju! Rolex će od 2013. godine zamijeniti Hublot, kao službeni mjeritelj vremena za Formulu 1, te će ujedno postati i službeni ručni sat Formule 1. Tako je Formula 1, kao najprestižnija klasa motorsporta  dobila vjerojatno jedan od najprestižnijih satnih brandova u povijesti. F1 prati preko 500 milijuna fanova, što ga čini najgledanijim sportom na svijetu, te predstavlja idealnu platformu za promociju luksuznih satova.

Rolex nije nepoznanica u sportu, uz sponzoriranje vrhunskih tenisača i jedriličarskih timova, Rolex je također glavni sponzor utrke “24h Le Mans-a”, a njegov najpoznatiji chronograph – Daytona, je dobio ime po Daytona International Speedway na Floridi. Međutim, Rolex je totalna suprotnost Hublota, to je brand koji se nikom ne prilagođava, koji gura svoj dizajn onako kako on smatra da treba izgledati i dovoljno je “velik” da si to može dopustiti. Hublot je s druge strane brand koji je usko surađivao sa Formulom 1, koji je koristio high tech materijale poput karbona i keramike za izradu svojih modela. Samo za primjer, pogledajte Tourbillon Ayrton Senna model koji smo najavili na Portalu Satova.

Sponzoriranje Formule 1 sigurno zahtjeva popriličnu svotu novaca, a Rolex definitivno ima dovoljno duboke džepove. Zanimljivo je što je 2013. ujedno i godina u kojoj se obilježava 50. godišnjica Daytona modela. Da li možemo očekivati kakav F1 Limited Edition? Svakako bi to bilo neobično za Rolex, ali nikad se ne zna.