tumblr_mdjq9etGRB1qzns6no1_1280

Patek Phillipe predstavio dva nova modela, ekskluzivno napravljena za Tiffany & Co.

Patek PhilippeTiffany & Co., dva ekskluzivna branda poznata po svojoj dugogodišnjoj tradiciji i međusobnoj suradnji, ove godine slave petu godišnjicu prvog Patek Philippe US butika, otvorenog na Fifth Avenue u New Yorku. Povodom obilježavanja godišnjice, predstavljena su dva modela, muški Annual Calendar i ženski Gondolo model.

2008. godine, Patek Philippe je otvorio gotovo 300 kvadrata velik butik na drugom katu glavne Tiffany & Co trgovine u New Yorku. Uz ponudu svih modela koji se trenutačno nalaze u proizvodnji, nerijetko se znaju naći ultra rijetki primjerci za kolekcionare iz Patek Philippe muzeja. Svojoj ponudi Patek može uvrstiti dva nova modela, koja budu isključivo ponuđena na prodaju u Tiffany & Co. buticima.  Annual Calendar 5936G, klasičan i muški model je izrađen od 18k bijelog zlata te dolazi isključivo sa crnim brojčanikom. Uz indikator Mjesečevih mijena, sat također ima i godišnji kalendar, pa uz dan u mjesecu prikazuje dan u tjednu, kao i tekući mjesec. Na 6h subdialu se vrlo diskretno “ugurao” i 24h indikator. Na brojčaniku ponosno stoji natpis Tiffany & Co, a pozadina zadnjeg poklopca je ukrašena natpisom “Patek Philippe – A Shared Vision – 2008-2013 – Tiffany & Co.”

Za razliku od muškog modela, ženski Gondolo je predstavljen u modro plavoj i bež verziji sa brojčanikom od sedefa (još poznatiji kao “Mother of Pearl“). Gondolo 4987G je kompletno inspiriran Art Deco razdobljem, pogotovo kada se pogledaju detalji poput “tonneau” oblika kućišta napravljenog od bijelog zlata. Oba modela su optočena sa 164 dijamanata, detalj koji će dame zasigurno cijeniti. Annual Calendar 5936G je limitiran na 100 primjeraka dok je Gondolo 4987G limitiran na samo 50. Za neke odlična investicija, jer je poznato da limitirane serije Patek Philippe satova jako dobivaju na vrijednosti, već nekoliko godina od samog predstavljanja.