luc-quattro

Chopard L.U.C. Quattro Table

Stolni satovi su uvijek jako lijep ukras za radni stol, pogotovo kada je u pitanju sat sa odličnim dizajnom i pogledom na predivan mehanički mehanizam. Chopard dulji niz godina proizvodi mehaničke stolne satove, a najnoviji primjerak se zove L.U.C. Quattro.

Quattro stolni sat je zamišljen kao ekstenzija L.U.C. kolekcije ručnih satova koji ima raspon od klasičnih do ultra modernih modela. Za materijal kućišta nažalost nije korišten čelik, ili neki plemeniti metal, nego brušeni aluminij. Razlog za tako velike brušene površine nije bezvezan, a odnosi se na fokusiranje na iznimno detaljno uređen i poliran ručno navijani mehanizam kod kojeg su vidljivi gotovo svi zupčanici, poluge, mostovi i rubini. Da je kompletni sat poliran, fini detalji mehanizma jednostavno ne bi bili toliko uočljivi. Mehanizam je toliko lijep, da bi vrlo vjerojatno ta strana bila okrenuta prema gledatelju, a ne brojčanik.

Kada smo se već dotaknuli brojčanika, potrebno je napomenuti da je napravljen od mesinga, ali sa jako zanimljivom bojom slonove kosti. Na samom vrhu dominira indikator rezerve snage iskazan u danima. Naime, ručno navijani mehanizam, zahvaljujući velikoj glavnoj opruzi posjeduje rezervu snage od osam dana. Ovaj predivan stolni Chopard možete kupiti po cijeni od $2,680.