Longines Avigation Mono-Pusher Chronograph Type A-7 [VIDEO]

Klik za veću sliku

Longines je predstavio još jedan uzbudljivi i novi model, ovog puta sa zrakoplovnom tematikom. Avigation Type A-7, pomalo neobična oznaka novog modela bi dala naslutiti da je došlo do greške prilikom prepisivanja imena . Čelnici u Longinesu su očito htjeli dati do znanja kome je ovaj sat namijenjen, pa su spojili dva pojma: “aviation” i “navigation” kako bi dobili naziv Avigation. Detalje o novom pilotskom Longinesu pročitajte u nastavku…

Retro izgled Type A-7 modela je većinom baziran na satovima koje je proizvodio Longines 1930′ za vojne pilote u Sjedinjenim Državama. U to vrijeme je Američka Vojska definirala vrlo stroge kriterije koje satovi moraju zadovoljiti za vojnu primjenu. Satovi koji su uspjeli zadovoljiti te kriterije su imali oznaku Type A-7. Glavna karakteristika Avigation modela je zarotirano kućište za 50 stupnjeva udesno. Naime, 1930′ su satovi većinom bili nošeni sa unutarnje strane zapešća, kako bi şat bio u ravnini sa zrakoplovnim instrumentima, i kako bi pilot mogao pročitati vrijeme bez micanja ruke sa kontrolne palice.

Klik za veću sliku

Ogromno čelično kućište promjera 49mm otkriva jednostavan i čitljiv brojčanik u crno-bijeloj kombinaciji sa arapskim indikatorima. Čitljivost je dakako prioritet, pa stoga ni ne čudi da su se u Longinesu odlučili za ovu kombinaciju boja. Predimenzionirana krunica skriva u sebi mono-pušer kojim se kontroliraju sve funkcije chronographa. Kazaljke u stilu Breguet-a su uvijek lijep dodatak na satu, pogotovo kada se radi o heritage modelima. Mehanizam korišten za ovaj model je proizvela ETA, a radi se o Caliber L788, column-wheel chronographu koji je isključivo rađen za Longines. U neku ruku, mogli bi čak i reći da je ovo in-house mehanizam. Jedan zgodan dodatak na kućištu je mali “pušer” na 4h, a zapravo se radi o mehanizmu koji otvara zadnji poklopac kako bi se mogao vidjeti mehanizam. Longines je inače poznat po tome, pa je i lijepo da su to integrirali u ovaj model. Sat dolazi na kožnom aligator remenu, a cijena se kreče oko $4.900.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours