Barnato-Bentley-42-Midnight-Carbon-1

Breitling for Bentley Barnato 42 Midnight Carbon

Započinjemo tjedan novostima iz Breitlinga. Barnato 42 “Midnight Carbon” je novi model predstavljen iz Breitling for Bentley kolekcije, namijenjen automobilskim entuzijastima i ljubiteljima Bentley branda.

Klik za veću sliku

Breitling, švicarski proizvođač poznat po svojim oversized satovima u zadnje vrijeme uvodi drastične dijete među svojim popularnijim modelima, predstavljajući ih u manjim (i poprilično udobnijim) kućištima. Breitling for Bentley kolekcija satova, ako izuzmemo dva klasična modela, dolazi u 48mm+ kućištima te nisu baš primjereni za svako zapešće. Novi Barnato Midnight Carbon je čak 15% manji u promjeru od ostatka modela u kolekciji, što bi značilo da mu je promjer ravnih 42mm. Međutim, to ne znači da je sat postao manje aktraktivan i poželjan. Oblik lunete, stilom jako slična obliku Bentley usisnika za zrak, koji je postao trademark Bentley automobila, je još uvijek tu, kao i novi brojčanik, dizajnom vrlo sličan instrument tabli Continental GT modela.

Klik za veću sliku

Na novom modelu su odbačeni subdialovi u obliku metalnih rotora, te se okrenulo više tradiocionalnom dizajnu sa tankim i poliranim kazaljkama, što je nekako i bolje dizajnersko riješenje od prošlog Barnato modela. Kompletan sat dolazi u Midnight Carbon boji, uključujući krunicu, pušere za chrono funkcije i brojčanik . Iluminacijska boja je gotovo na svim markerima, ali ima ju u tragovima, što je mali nedostatak već odavno poznat kod Breitlingovih chrono modela. Što se tiče mehanizma, Breitling se odlučio na Calibre 25B, koji je u svojoj osnovnoj verziji poznatiji kao ETA 2892 sa chronograph modulom. Mehanizam radi na frekvencijij od 28.800 bph, rezerva snage mu je oko 44 sata i  posjeduje COSC certifikat koji mu garantira dnevno odstupanje u rangu od -4/+6 sekundi na dan.

Klik za veću sliku

Novi Barnato 42 “Midnight Carbon” je limitiran na samo 1000 primjeraka i ovog puta nema metalnog remena niti fine kože – samo sportivo gumeni remen sa mat crnom Breitling kopčom. Uglavnom, ako ste vlasnik Bentley Continental GT automobila onda nemate što razmišljati – pravac u Breitling AD po novi Barnato za 11.500€.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours