vacheron-constantin-overseas-perpetual-calendar

Vacheron Constantin Overseas Chronograph – NOVI MODELI

Klik za veću sliku

Jedna od najstarijih manufaktura na svijetu, Vacheron Constantin, je predstavila dva nova chronograph modela iz Overseas kolekcije. Iako vrlo slični po nekim ključnim elementima, novi modeli ipak pripadaju različitim stilovima i ukusima budućih vlasnika. Detalje o novim modelima možete pročitati u nastavku…

Klik za veću sliku

 Overseas Chronograph “Blue” je naziv novog modela iz manufakture Vacheron Constantin. U usporedbi sa starim modelom, razlika praktički da i nema. Još uvijek se radi o odličnom 42mm čelićnom kućištu u kojem kuca caliber 1137 mehanizam, column-wheel in-house automatic mehanizam konstruiran od 183 komponente. Ukoliko ste ljubitelj vrhunske obrade metalnih površina i detalja koji oduzimaju sate i sate proučavanja pod lupom, tada ne trebate gledati dalje. Vacheron radi nevjerojatno detaljnu završnu obradu kućišta, poput naglih prijelaza iz poliranih rubova na brušene bokove ili poliranih “žljebova” na linkovima remena. S obzirom da je logo Vacherona malteški križ, na gotovo svaki mogući element je prenesen  taj detalj, bilo da se radi o linkovima metalnog remena, krunice, ili lunete.

Klik za veću sliku

Najveća novost ovog modela je svakako plavi brojčanik, i to kakav! U kombinaciji sa zrcalno poliranim indikatorima od bijelog zlata, novi plavi lakiran brojčanik daje dozu ekskluzive i “sportive”. Sat koji bez problema ide na fino večernje odijelo, a zahvaljujući krunici na navoj i sustavu zaključavanja pušera koji mu garantiraju vodootpornost od 150m, sigurno je primjenjiv za vikend jedrenje na Mediteranu.

Klik za veću sliku

Ako ipak više ciljate na luksuzne satove, pogotovo u kombinaciji sa zlatom, a da pritom cijena nije pretežito važan faktor, onda bi u uži izbor svakako trebao ući novi Perpetual Calendar Chronograph model, napravljen kompletno od 18 karatnog žutog zlata. Iako bi za svaki detalj ovog sata mogli govoriti u superlativima, najzanimljiviji dio je ipak brojčanik kojeg krasi Perpetual i Moon Phase komplikacija. Na tri sub-diala duž brojčanika je prikazan dan u tjednu, dan u mjesecu, mjesec u godini, pa čak i prijestupna godina. S obzirom da ovaj model ima i chronograph funkciju, lijevi i desni sub-dial imaju vrlo zanimljivo riješen način prikazivanja proteklog vremena. Svaki od sub-diala ima po dvije kazaljke, od kojih jedna služi za perpetual kalendar, dok je druga namijenjena za chronograph funkcije. Na dnu brojčanika se nalazi dodatni sub-dial za “sekundarku” koji ujedno prikazuje i Mjesečeve mijene.

Klik za veću sliku

Oblik kućišta je dizajnom i konstrukcijom identičan Overseas Chronograph “Blue” modelu, tako da će i vlasnici ovog modela uživati u vrhunskoj vizualnoj obradi metala. Poklopac kućišta je poseban dio koji mami uzdahe. Uz osnovne informacije o samom satu, sami centar brojčanika je izveden u obliku zlatnog medaljona sa reljefom broda Ameriga Vespucci-a. Mehanizam koji kuca u ovom modelu je Calibre 1136 QP, in-house automatic chronograph sa Perpetual calendar funkcijom koji je konstruiran od 228 dijelova te ima rezervu snage od 40 sati. Sat je predstavljen na smeđem kožnom aligator remenu.

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours