Bell-Ross_WW2_Vintage_Reg_black_LG

Bell & Ross WW2 Vintage Regulator

Švicarski proizvođač satova Bell & Ross, najviše poznat po dizajniranju “pilotskih” satova, je predstavio novu vintage liniju inspiriranu zrakoplovnim instrumentima iz Drugog svjetskog rata.

Klik za veću sliku

Piloti bombardera u Drugom svjetskom ratu su nosili iznimno velike satove čija je glavna karakteristika bila izuzetna čitljivost u gotovo svim uvjetima, kao i jednostavno korištenje i namještanje sata sa kožnim rukavicama. Novi Bell & Ross WW2 Vintage Regulator je konstruiran uzevši u obzir upravo te zahtjeve, koji uključuju poprilično veliko PVD (gun metal boja) kućište promjera 49mm, ergonomsku lunetu sa povećanim zarezima koji omogućuju veći “grip”, te ogromnu krunicu pozicioniranu na suprotnoj strani od standardne (9h).

Klik za veću sliku

Kako bi se maksimalno povećala čitljivost brojčanika, dizajneri Bell & Ross-a su se odlučili na regulator komplikaciju, koja za svaku kazaljku koristi zasebni dio brojčanika. Tako su satna i sekundna kazaljka, koja imaju manji “prioritet” postavljeni na dva sub-diala na 12 i 6h, dok je minutna kazaljka ostala na centralnoj osovini. Boja kazaljki i iluminacije je patinaste boje kako bi što više ličila na vintage satove, a Bell & Ross se toliko potrudio da je čak i brojčanik “postario” (vidi sliku 2 – boja sub-diala).

Klik za veću sliku

Za potpuni doživljaj, sat je uparen sa ispucanim smeđim kožnim remenom, montiran na fleksibilne prihvate za remen, kao bi sat udobnije sjeo na ruku. Ipak je riječ o popriličnoj “hrgi” od 49mm. Automatik mehanizam je temeljen na Dubois-Dépraz mehanizmu, a sa prednje strane je montirano safirno staklo, tako da nema straha od ogrebotina. Preporučena cijena za Bell & Ross WW2 Vintage Regulator iznosi $6,600.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours