blancpain

Blancpain Villeret Inverted

Većina luksuznih proizvođača satova najviše pozornosti pridodaje samom mehanizmu, pogotovo kada se radi o manufakturnom mehanizmu za čiji razvoj su utrošeni mjeseci, brdo nacrta a i velika novčana sredstva. U najboljem slučaju, takvi proizvođači pridodaju posebnu pozornost na uređivanje mehanizma i pojedinih dijelova kako bi vlasniku sata omogućili nešto više od pukog mjerenja vremena. Problem je tome što je za takvo “uživanje u mehanizmu” potrebno skinuti sat sa ruke, i preokrenuti ga kako bi promatrali mehanizam kroz safirno staklo. Blancpain je odlučio riješiti taj problem na način da zaokrene kompletni mehanizam, tako da je donji dio zapravo brojčanik sata. Predstavljamo vam Blancpain Villeret Inverted.

Klik za veću sliku

Prvo što ulazi u fokus su ogromni mostovi mehanizma. Donji, i površinom najveći je ukrašen sa rimskim brojevima koji mijenjaju klasične indikatore od 3h do 6h. Svi mostovi su presvučeni sa slojem keramike, te daju izvrstan kontrast sa poliranim rubovima mehanizma i crvenim rubinima. Villeret Inverted je predstavljen u dvije verzije, sa bijelim i crnim keramičkim premazom koje možete vidjeti na donjoj slici. Kazaljke “brojčanika” su dizajnirane u obliku listova, ali su skeletonizirane kako ne bi odvraćale preveliku pozornost od mehanizma. Siluetu srednjeg mosta prati “BLANCPAIN” logo, umetnut u keramiku, koji postiže reljefni efekt.

Klik za veću sliku

Na samom vrhu mehanizma se nalazi nemirnica povećih dimenzija, sa bazom ukrašenom perlage efektom. Kućište od bijelog zlata je gotovo savršenih dimenzija, oko 43mm u promjeru i debljine od 9.5mm. Iako ne spada u ultra tanke satove, bez problema se da ukomponirati sa finim odijelom. Polirani detalji kakve možemo vidjeti na mehanizmu se nastavljaju na samom kućištu, uključujući i bokove i prihvate za remen. Mehanizam je in-house Calibre 152B, ručno navijani sa nemirnicom koja kuca na 21.600 bph, napravljen od 170 dijelova te ima rezervu snage od 170 sati. Blancpain Villeret Inverted dolazi sa vrhunskim crnim aligator kožnim remenom.


There are no comments

Add yours