panerai-1

Novi Panerai Boutique Special Edition satovi za 2012.

Panerai je nedavno imao službeno otvorenje svojih novih butika u Bal Harbour, La Jolla, Palm Beach i Las Vegasu, te kako bi proslavio proširenje svoje linije satova  na tržište Sjeverne Amerike, predstavio je nekoliko limitiranih modela iz serije Luminor i Radiomir .

Najviše priče se vrtilo oko 44mm Luminor modela koji je prema ljubiteljima Panerai satova (poznatiji kao Paneristi) spada u jedne od popularnijih. Brojčanik je zadržao osnovni (nekima i već pomalo monoton) Panerai dizajn, iluminacija ima vintage patinu kako bi sat djelovao stariji, a jedina komplikacija koja se može vidjeti na brojčaniku je sekundna kazaljka na 9h. Iznad samog PANERAI natpisa nalazi se “Human Torpedo” (nadimak maiale,  koji na talijanskom znači Svinja) koji se koristio u talijanskoj mornarici kao transportno vozilo ronioca, najčešće sa bojnom glavom na prednjoj strani. Naravno, ronioci talijanske mornarice su tada službeno nosili Panerai satove.

Klik za veću sliku

Kućište je kompletno polirano, uključujući i lunetu, a jedini brušeni dio je štitnik za krunicu, koji je već postao glavni znak raspoznavanja Panerai satova. Svi limitirani modeli budu imali ugraviran zadnji poklopac sa nazivom butika i slikom koja je karakteristična za taj kraj. Samo se nadamo da Panerai neće ponoviti istu grešku koju je napravio sa PAM318 modelom (više detalja možete pročitati na našem FORUMU). Uz Luminor, najavljen je i model  Radiomir 10 Days GMT, kao i Luminor 1950 10 Days GMT Oro Rosso u ružičastom zlatu. Ti satove će se isključivo prodavati u Panerai buticima u Sjevernoj Americi.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours