Hautlence HL2.0 [VIDEO]

Klik za veću sliku

Nakon nekoliko godina razvoja, Hautlence manufaktura je napokon predstavila svoj dugo iščekivani ručni sat HL2.0 sa poprilično unikatnim dizajnom mosta nemirnice koja mijenja kut položaja na glavnoj osi ovisno o prikazu sati.

Osnovana od strane ambicioznih urara i dizajnera, relativno mlada manufaktura se odlučila na razvoj unikatnih, ekskluzivnih i sofisticiranih satova, sa imenom koji je zapravo anagram poznatog “urarskog” grada Neuchatel.

Klik za veću sliku

Ispod masivnog prednjeg i stražnjeg safirnog stakla stoji izuzetno kompliciran mehanizam sa mobilnim mostom nemirnice koji se može vidjeti praktički iz svih kuteva. Kompletni most nemirnice je povezan sa kliznim mehanizmom koji prikazuje sate na samom vrhu mehanizma u obliku digitalnog broja. Promjena sata rezultira promjenu kuta kompletnog mosta nemirnice za 60 stupnjeva, a sama rotacija traje oko četiri sekunde. Sustav je namjerno namješten na relativno sporu rotaciju, jer bi trenutna promjena uzrokovala vibracije koje bi mogle negativno utjecati na rad mehanizma.

Prikaz minuta je u samom centru brojčanika, prikazan u obliku retrograde skale sa regulatorom brzine mosta nemirnice. Nakon što kazaljka dosegne 60 minuta, automatski “skače” na nultu minutu na brojčaniku.  Automatic mehanizam se nalazi u relativno glomaznom kućištu  dimenzija 50mm x 44mm x 17mm, napravljen je od čak 552 komponente, 92 rubina te ima rezervu snage od 45 sati. Ovaj vrhunski ručni sat je najavljen u dvije verzije, od bijelog i ružičastog zlata te je limitiran na svega 28 primjeraka. Cijena je $200.000 za verziju od ružičastog zlata, odnosno $220.000 za bijelo zlato.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours