Chopard Mille Miglia GMT Chrono 2012 [VIDEO]

Klik za veću sliku

Iako je Chopard ove godine već predstavio novi chronograph za 2012, model Grand Prix de Monaco Historique Chronograph, ipak nas je odlučio počastiti novim modelom iz sportske serije satova Mille Miglia.

Klik za veću sliku

Sportska Mille Miglia serija satova je najpopularnija serija Choparda, stoga ni ne čudi da se svake godine trude izbaciti neki novi model, pa makar i “zašminkanu” Limited Edition verziju. Serija Mille Miglia  je ime dobila po “najljepšoj utrci na svijetu” (la corsa più bella del mondo) koja se proteže od Brescie do Rima i natrag, ukupne dužine oko 1000 milja. Svake godine u Svibnju, zaljubljenici u klasične automobile sudjeluju u ovoj ekskluzivnoj utrci koja se održava od 1988. godine.

Klik za veću sliku

Novi Mille Miglia GMT Chrono nije ništa revolucionarno u odnosu na starije modele. Dizajn je ostao prepoznatljiv, tip kućišta je zadržao kombinaciju poliranih i brušenih površina na koje smo već navikli kod Choparda a i sam raspored subdiala je zadržao standardni 6-9-12 layout. Subdialovi međutim nisu identične veličine, manji “sekundni” subdial je nekako u sjeni dvaju predimenzioniranih chrono-subdialova na 6 i 12h koji su očito tako dizajnirani kako bi se maksimalno povećala čitljivost na brojčaniku.

U satu kuca COSC verzija ETA Valjoux 7750 mehanizma kojem je dodana GMT komplikacija putem koje je moguće pratiti drugu vremensku zonu. GMT je prikazan putem četvrte kazaljke na centralnoj osovini, sa povećanim bijelim indikatorom. Chopard je ovog puta odlučio izostaviti safirno staklo na zadnjem poklopcu, ali je poklopac ukrašen perlage uzorkom, kojeg većinom možemo naći na mostovima, rotorima i mainplateu mehanizma.

Klik za veću sliku

Chopard Mille Miglia GMT Chrono dolazi na gumenom remenu sa motivom auto gume kakvu je proizvodio Dunlop Racing. Trenutno su u planu dvije verzije, od čelika i ružičastog zlata, a limitirane su na 2012, odnosno 250 primjeraka. Cijena za čeličnu verziju iznosi $6,610 dok je zlatna verzija “nešto” skuplja – čak $20,880.


There are no comments

Add yours