RoyalOakLeoMessiLimitedEdition-Composition

Audemars Piguet Royal Oak Leo Messi Limited Edition [VIDEO]

Klik za veću sliku

Audemars Piguet je upravo predstavio novu limitiranu seriju Royal Oak Chronograph modela kojeg je razvio u suradnji sa svojim ambasadorom i jednim od najboljih nogometaša današnjice, Leo Messi-em. Predstavljena su čak tri modela temeljena na istom tipu kućišta, a detalje pročitajte u nastavku.

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku

Novi “Leo Messi” L.E. Chronograph je temeljen na zadnjoj verziji Royal Oak chrono modela, predstavljenog ove godine na SIHH sajmu. Radi se o modelu ref. 26320, koji je zadržao klasične linije u odnosu na stare “RO” modele, dok je kućište povećano na 41mm. Predstavljene su tri verzije, tehnički identične, jedino je razlika u tipu kućišta i kožnog remena. Sve tri verzije imaju lunete od tantaluma, egzotičnog materijala kojeg smo nedavno spomenuli u najavi TAG Heuer MikrotourbillonS-a. Radi se o relativno rijetkom materijalu koji je u zadnje vrijeme sve više koristi u urarstvu, jer ima jako dobra anti korozivna svojstva i otpornost na ogrebotine. Uz to, i jako dobro izgleda!

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku

Predstavljene su verzije od čelika, 18k zlata i platine. Zanimljivo je što je Audemars Piguet odlučio izbaciti Tapisserie uzorak sa brojčanika, po čemu je i Royal Oak poznat. Nije loša odluka, brojčanik djeluje “čišće” i čitljivije, a zadržao je funkcionalnost. Mehanizam je ostao identičan kao i kod non-limited modela, a radi se o in-house AP calibre 2385, automatskom chrono mehanizmu sa 40 sati rezerve snage, zlatnim rotorom i nemirnicom koja radi na 21.600 pbh.

YouTube Preview Image

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku

“Leo Messi” Royal Oak bude limitiran na na 1000 primjeraka, od kojih 500 otpada na čeličnu verziju, 400 na zlatnu i samo 100 primjeraka na platinastu. Malo neočekivano, ali satovi ne dolaze na odličnim metalnim remenima na kakve smo navikli kod Audemars Pigueta, nego na aligator remenima. Svi primjerci dolaze u atraktivnoj drvenoj kutiji sa potpisom Leo Messi-a.

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours