5_Classics_Manufacture_FC_710MC4H6

Frederique Constant Classics Manufacture

Klik za veću sliku

Frederique Constant, švicarski proizvođač satova koji se nekako drži “ispod radara”, je predstavio klasičnu novu kolekciju Classics Manufacture sa in-house razvijenim mehanizmom.

Klik za veću sliku

Frederique Constant je započeo sa razvojem svojih mehanizama 2001. godine, a prvi mehanizam koji je u potpunosti razvijen pod nazivom ove manufakture nosi naziv FC-910. Tokom godina, razna poboljšanja i komplikacije su uvedene, pa je mehanizam dobio i silicijsku nemirnicu i tourbillon komplikaciju. Međutim, cilj razvoja posljednjeg mehanizma koji se nalazi u novoj kolekciji, je bio smanjenje ukupnih troškova proizvodnje do 30%, uz zadržavanje kvalitete postojećih švicarskih mehanizama. Rezultat je novi Maxime Manufacture (cal. FC-700) automatic mehanizam.

Klik za veću sliku

Novi FC-700 mehanizam je predstavljen u vrlo klasičnom 42mm poliranom kućištu (također dostupna verzija od ružičastog zlata). Safirno staklo na poleđini prikazuje jednostavan, ali jako lijepo ukrašen mehanizam sa perlage i  Côtes de Genève obradom. Nemirnica kuca na 28.800 bph, a rezerva snage se kreće oko zadovoljavajućih 42 sata.

Klik za veću sliku

Bogati detalji se nastavljaju i na brojčaniku. Srebrni guilloché uzorak krasi sam centar brojčanika, a uz rub se nalaze tamni indikatori u obliku rimskih brojeva, koji se podudaraju sa poliranim crnim kazaljkama. Sat dolazi u kombinaciji sa crnim aligator remenom. Vjerojatno si sada mislite kako cijena sigurno prelazi $10.000. Na sreću ne! Cijena za verziju sa čeličnim kućištem iznosi oko $2.250 dok $2.550 košta verzija sa kućištem od ružičastog zlata, što je za sat sa in-house mehanizmom i ovakvim detaljima stvarno odličan omjer uloženo/dobiveno.


There are no comments

Add yours