rafael-nadal_2239068a

Rafael Nadalu po drugi puta ukraden Richard Mille RM027 vrijedan preko $500.000

Drugi tenisač svijeta po ATP listi Rafael Nadal, koji je u ponedjeljak osvojio po sedmi puta Gran Slam turnir Roland Garros, je po drugi puta ostao bez svog ručnog sata Richard Mille RM027. Ultra lagan Tourbillon napravljen od magnezija i aluminija teži svega 20 grama ukupno sa gumenim remenom te je napravljen u limitiranoj seriji od samo 50 komada. Poprilično kompliciran mehanizam je posebno dizajniran kako bi pretrpio jake udarce reketa i visoke G sile, jer jedan od uvjeta sponzorskog ugovora je da se sat nosi na svakom meču ATP turnira. Cijena po primjerku je $525.000.

Klik za veću sliku

Mehanizam RM027 je napravljen od titana i LITAL metala, posebne slitine koja u sebi ima primjese magnezija, bakra, aluminija i litija, iznimno laganog materijala koji pruža čvrstoću komponentama mehanizma. Vrlo slične slitine se koriste u izradi komponenata za F1 bolide, Airbus A380 zrakoplove i satelite. Rezultat je jedan od najlakših tourbillon mehanizama na svijetu, ukupne težine od svega 3.83 grama!

Prema policijskom izvještaju, sat je ukraden u hotelskoj sobi u kojoj je boravio Rafael Nadal, ali na sreću, sat je ubrzo pronađen kod hotelskog barmena koji je putem rezervnog ključa ušao u sobu i otuđio sat. Prvi Richard Mille RM027 je ukraden Nadalu u Torontu na Rogers Cup turniru 2008. godine, međutim nije nikad pronađen.

Klik za veću sliku

 


There are no comments

Add yours