WWTCDarkNight_01

Girard-Perregaux ww.tc Dark Night

Kompletno crni i nazvan “Dark Night” je nova ekskluzivna i limitirana serija od samo 25 komada popularnog Girard-Perregaux World Timer-a.

Kombinacija crne, bijele i crvene boje nije “idealna” ukoliko ciljate na maksimalnu čitljivost, pogotovo kada se radi o World Timer komplikaciji. Međutim, na ovom satu to jednostavno funkcionira. Mat crno keramičko kućište promjera 43mm se odlično uklapa sa mat crnom bojom brojčanika i kompletnim stealth izgledom. Krunice i chrono pušeri su premazani crnom gumom koja na keramičkom kućištu daje pomalo kontrastnu crnu boju.

World Time komplikacija istovremeno prikazuje vrijeme u 24 vremenske zone, a na ovom modelu je izvedena pomoću dva rotacijska diska, jedan sa 24h skalom, drugi sa glavnim svjetskim gradovima te se podešava putem krunice na 9 h. Satna kazaljka je kompletno sinkronizirana sa 24h skalom, tako da je dovoljno postaviti putem vanjske krunice glavni grad na Tokyo kako bi saznali lokalno vrijeme.

Klik za veću sliku

Uz World Time komplikaciju Girard-Perregaux  je integrirao i chronograph modul sa flyback funkcijom u mehanizam, što je poprilično rijetka kombinacija komplikacija. Crvena boja je u ovom slučaju najviše korištena na 24h skali kako bi prikazala PM vrijeme, a našla se i na chrono “sekundarki” i sub-dialovima za chrono funkcije. In-house GP03387 chronograph mehanizam je isključivo rađen za ovaj model, radi na 28.800 bph, te ima rezervu snage od 46 sati. Sat dolazi isključivo na gumenom remenu i može se naručiti u Girard-Perregaux  butiku.


There are no comments

Add yours