senator-moonphase-skeletonized-edition_1

Glashütte Original Senator Moon Phase Skeletonized

Predstavljamo Vam novi skeleton uradak njemačkog proizvođača luksuznih satova Glashütte Original, dizajniranog na način da otkriva fascinantan mikromehanički svijet vrhunskog urarstva.

Klik za  veću sliku

Senator Moon Phase Skeletonized je naziv novog mehaničkog sata iz Glashütte Original-a. Model je temeljen na 1845 Klassik Up/Down Moonphase, satu kojeg je Glashütte Original predstavio još prije deset godina. Verzija za 2012. godinu je prezentirana u vrhunski obrađenom 42mm kućištu od crvenog zlata, koji se odlično podudara sa srebrnim brojčanikom. Iako brojčanik ima tri skale, gotovo cijela njegova površina je izrezana kako bi pokazala unutrašnjost skeleton mehanizma. Na 6h lokaciji se nalazi skala tekućih sekundi, indikator mjesečevih mijena se našao između 10 i 11h lokacije, a na suprotnoj strani je postavljen indikator rezerve snage.

Klik za  veću sliku

Predivno uređen mehanizam Caliber 49-13 je u potpunosti skeletoniziran, čime je uklonjen višak metala kako bi što više detalja bilo vidljivo. Razina detalja je fascinantna, gotovo svaki milimetar je ukrašen ručnim graviranjem, zupčanici koji služe za navijanje imaju dvostruki sunburst uzorak, fino podešavanje rada nemirnice je postignuto korištenjem poliranog swan neck-a, a plavi vijci samo su “točka na I”. Mehanizam je zaštićen safirnim staklom sa dvostrukim antireflektivnim slojem, a uz rub samog poklopca se nalaze informacije o satu, kao i unikatni broj primjerka. Uz zlato odlično ide crna boja, pa je za remen odabrana crna aligator koža.

Klik za  veću sliku

Točna cijena nije poznata ali se zna da će se kretati oko $40.000.


There are no comments

Add yours