CLERCHydroscaphLECentralChronoSTEEL03

Clerc Hydroscaph Central Chronograph

Ovog tjedna je predstavljen Hydroscaph Central Chronograph, još jedan u nizu modnih ronilačkih modela švicarskog proizvođača Clerc, u limitiranoj izvedbi od samo 500 komada.

Klik za veću sliku

Glavna karakteristika novog ronilačkog chronographa leži u samom dizajnu kućišta. Ogromna oktogonalna i unidirekcionalna luneta dominira kućištem promjera 45mm, te kao i kod nekih modernih ronilačkih satova, moguće ju je “zaključati”  putem vanjske krunice na 10h, kako se ne bi nehotičnim pomicanjem eventualno produžilo vrijeme urona pod vodom i time dovelo ronioca u opasnost. Samo kućište djeluje jako robusno, najviše zahvaljujući relativno okrugom dizajnu i korištenju brušenih površina. Kompleksnost kućišta dokazuje i činjenica da je sastavljeno od čak 103 komponente.

Klik za veću sliku

Također jedna zanimljiva karakteristika sata je i mehanizam, C608 automatic chronograph koji za chrono funkcije koristi glavnu osovinu, vrlo slično kao i legendarni Lemania 5100 mehanizam. Prednja siva chrono kazaljka služi za mjerenje sekundi, dok je narančasta u pozadini ostavljena za tekuće minute. Dodatna dva sub-diala služe za 24h vremensku skalu i za tekuće sekunde samog sata. U poprilično natrpan brojčanik se uspio nagurati i prozor za datum, nažalost sa bijelom pozadinom, što se malo kosi sa stealth izgledom kompletnog sata. Pohvala Clerc-u za dizajn glavnih kazaljki, pomalo dizajniranih kao tuning fork, koje zasigurno uživo izgledaju odlično.

Klik za veću sliku

Novi Clerc Hydroscaph Central Chronograph je  raspoloživ u tri verzije, čeličnoj, mat crnoj (DLC) i 18k verziji od žutog zlata. Svaka od te tri verzije dolazi na gumenom ili kožnom aligator remenu i limitirana je na 500 komada. Iako je kućište vodootporno do 500m, velike su šanse da neće vidjeti više od par centimetara vode.


There are no comments

Add yours