Breitling Navitimer Cosmonaute 50. Anv. [VIDEO]

Klik za veću sliku

Prije 50. godina, točnije 24. svibnja 1962. američki astronaut Scott Carpenter je u svemirskoj kapsuli Aurora 7 za nešto manje od pet sati obavio tri Zemljine orbite. Breitling Navitimer Cosmonaute se tada nalazio na njegovom zapešću, prvi Breitling chono model sa 24h brojčanikom.  U spomen na 50. godišnjicu Carpenter-ovog povijesnog leta, Breitling je predstavio novi Navitimer Cosmonaute, vjernu reprodukciju modela koji je obilježio aeronautičku povijest.

Klik za veću sliku

Iako je dizajn novog Cosmonaute modela ostao praktički identičan originalu, najveća novost je ručno navijani in-house Breitlingov mehanizam Caliber B02 sa 28.800 bph i rezervom snage od 70 sati. Zahvaljujući Breitling-ovoj preciznosti, mehanizam je zadovoljio COSC certifikat koji mu garantira granicu dnevnog odstupanja od -4/+6 sec. Kao i kod originalnog Cosmonaute modela, brojčanik ima 24h skalu putem koje se vrlo jednostavno može očitati AM ili PM vrijeme.

Klik za veću sliku

Brojčanik 50th. anniversary limited-a je također zadržao svoje karakteristične “Navitimer” linije, a kontrast crne boje, srebrnih sub-dialova i elegantnih kazaljki garantira odličnu čitljivost. Pozadina sata je ukrašena “Mercury Aurora 7” logom, kao i Celsius/Fahrenheit skalom. Breitling Navitimer Cosmonaute će biti limitiran na 1962 primjerka, a može se naručiti na crnom kožnom remenu, kao i nekoliko tipova metalnih remena.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours