tag-heuer-aquaracer-500m-wak2180

Novi TAG Heuer Aquaracer 500M modeli

Tijekom održavanja America’s Cup jedriličarskog natjecanja u Veneciji, Oracle Team USA i njihov službeni partner TAG Heuer su predstavili nove Aquaracer 500m modele.

Klik za veću sliku

Kroz razna partnerstva sa jedriličarskim timovima, TAG Heuer je službeni sponzor u tom sportu više od 40 godina, stoga je upotrijebio svoja znanja i tehnologiju kako bi Oracle Team opremio vodootpornim i pouzdanim satovima. Naravno, odluka je pala na novu Aquaracer seriju, popularne ronilačke satove vodootporne do 500m. Međutim, uz već postojeće modele, napokon smo vidjeli i nasljednika trenutačnog 500M modela, novi keramički Aquaracer 500M.

Klik za veću sliku

Novi Aquaracer izgleda puno “svježije” i klasičnije od postojećih modela. Mat crno PVD kućište izgleda odlično u kombinaciji sa crnim gumenim remenom, luneta je dobila novi keramički insert, a napokon je uklonjen i cyclops (povečalo) za datum čime je brojčanik postao daleko pregledniji. Mehanizam je ostao identičan, Sellita SW200 (Calibre 5). Da ne bi cijeli sat bio u crno-bijeloj kombinaciji, na vrh sekundarke je dodano malo žute boje, čisto da se razbije monotonija. Brojčanik je zadržao horizontalne linije po kojoj je poznata Aquaracer serija, a napokon je TAG odlučio staviti crnu pozadinu prozora za datum.

Aquaracer 500M chronograph

Ostatak nove Aquaracer linije se svodio na predstavljanje novih Limited modela za Oracle Team USA. Postojeći Aquaracer modeli su ostali identični po tehničkim karakteristikama, ali su “zašminkani” bojama koje krase sponzorirani tim i eventualnp ponekim PVD detaljem. U Aquaracer 500M chronograph je tako odlično ukomponirana PVD krunica i pušeri, dok su kazaljke na sub-dialovima i HEV obojani tamno crvenom bojom. Mehanizam je Calibre 16, odnosno ETA 7750 Automatic Chronograph mehanizam sa rezervom snage od 42 sata. Na brojčaniku je Team USA logo, kao i naslov 34’th America’s Cup, dok je pozadina odlično ukrašena sa slikom Oracle Team USA jedrilice.

Aquaracer 500M chronograph

Uz Chrono modele, predstavljena je i limitirana verzija klasičnog 500M ronilačkog modela. Kao i kod Chronographa, krunica je dobila PVD finiš a sekundarka i HEV su obojani crvenom bojom. Ostale tehničke karakteristike su ostale identične kao i kod non-limited modela. Mehanizam je Calibre 5 sa 28.800 bph i rezervom snage od 38 sati.

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours