BREITLINGSuperoceanChronographIIRED01

Breitling Superocean Chronograph II RED & GOLD

Sredinom prošle godine Breitling je upotpunio Superocean liniju predstavljanjem čak pet novih modela (najavu svih modela možete pročitati na LINKU). Za 2012. godinu Breitling je odlučio “začiniti” nove modele osvježenim izgledom i ponekim novim detaljem. Jedan od tih modela je SuperOcean Chronograph II, profesionalni ronilački model predstavljen u crvenoj i zlatnoj varijanti.

Uz četiri postojeće verzije brojčanika za SuperOcean Chronograph II, Breitling je uvrstio i dvije dodatne boje. Međutim, ovog puta boje nisu samo rezervirane za boju sub-diala, kazaljke i okvir prozora za datum, nego je i jednosmjerna luneta napravljena u istom tonu. S obzirom da su SuperOcean modeli namijenjeni profesionalnim roniocima, materijali poput keramike ili aluminija nisu korišteni na luneti, nego su zamijenjeni sa kombinacijom čelika i gume (u ovom slučaju crvene boje). Pomalo je čudno što je Breitling odlučio izbaciti perlu na 12h, koja većinom služi kao marker za mjerenje nekog događaja (poput vremena urona).

Klik za veću sliku

Uz SuperOcean RED, predstavljena je i zlatna verzija ovog modela. Za razliku od ostalih zlatnih modela iz Breitling-ove ponude, zlato nije korišteno kao materijal za kućište ili metalni remen, nego isključivo kao insert za lunetu i za kazaljke. Tehničke karakteristike su ostale identične kao i kod regularnih modela, pa je tako promjer kućišta ostao 44mm, zadržana je identična vodootpornost od 500m a za mehanizam je korišten već provjeren Breitling Caliber 13, poznatiji kao ETA 7750 (COSC) sa rezervom snage od 42 sata.

Klik za veću sliku

Novi SuperOcean Chronograph II modeli su limitirani na 2000 komada, a novi vlasnici mogu birati da li žele novi model sa metalnim, gumenim ili kožnim remenima.


There are no comments

Add yours