MB&F HM3 MoonMachine [VIDEO]

Klik za veću sliku

MB&F je jedna od rijetkih manufaktura koja svakim novim modelom pomiče granice dizajna, tehnoloških i mehaničkih mogućnosti. Slično možemo opisati i Sarpanevu, relativno “mladu” manufakturu koja je tek u pogonu nešto više od deset godina, a izbacila je na tržište  pregršt vrhunskih i unikatnih modela poput Korone K0, Korone K3 Northern Stars ili Korona K3 Harvest Moon. Sad zamislite da te dvije manufakture spoje snage i predstave svoje horološko remek djelo. Predstavljamo vam MB&F HM3 MoonMachine.

Max Busser i Stepan Sarpaneva

Klik za veću sliku

Max Busser i Stepan Sarpaneva su upravo predstavili zajednički projekt na kojem već rade dulje vrijeme. Novi model nosi naziv Horological Machine 3 MoonMachine  i zaljubljenici u MB&F će sigurno prepoznati dizajn karakterističnog HM3 kućišta (ukoliko niste, preporučam da pročitate najavu za HM3 REBEL). Ako malo pogledate Sarpaneva modele, sigurno vam jedan detalj bude odmah upao u oči – moon phase komplikacija sa karakterističnim dizajnom Mjeseca. Upravo ta komplikacija sada krasi HM3 MoonMaschine. Međutim, prije nego što je uopće moguće integrirati moon phase komplikaciju, bile su potrebne preinake na postojećem HM3 modelu.

Klik za veću sliku

Dva “tornja” koji krase ovaj vrhunski sat služe za prikazivanje vremena, donji za sate, gornji za minute. U odnosu na originalan HM3, tornjevi su u potpunosti okomiti. Kako bi se maksimalno uštedila težina, tornjevi su napravljeni od aluminija, nevjerojatne debljine od samo 0.28mm. Polu-kuglasto safirno staklo koje prekriva tornjeve mora biti izuzetno precizno obrađeno i polirano, jer najmanja pogreška može stvoriti efekt povećala. Umjesto datuma koji se nalazio u samom centru sata, sada se na toj poziciji nalazi spomenuta moon-phase kompikacija, čiji dizajn potpisuje Sarpaneva.

Klik za veću sliku

Višeslojna moon-phase komplikacija prikazuje trenutačnu mjesečevu mjenu dok se ispod nje nalazi rotor mehanizma, napravljen od 22k bijelog zlata. Rotor je posebno zanimljiv, jer su na njemu laserski precizno izrezani motivi zvijezda. Međutim, zvijezde nisu pozicionirane nasumično, nego čine sedam najsjajnijih zvijezda Velikog medvjeda (Ursa major), plus sedam najsjajnijih zvijezda Malog medvjeda (Ursa minor). 

Klik za veću sliku

HM3 MoonMachine bude raspoloživ u tri izvedbe, titansko kućište sa plavim rotorom, crno titansko kućište sa tamno plavim rotorom i sa kućištem od žutog zlata sa sivom bojom rotora. Svaka od tih verzija bude limitirana na samo 18 primjeraka. A cijena? Mučo dinero… $98.000 (bez poreza).

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours