iwcpilotswt1large

IWC Pilot Worldtimer 3262

Bez obzira da li ste profesionalni pilot koji koordinira plan leta ili poslovna osoba koja ugovara sastanak sa međunarodnim klijentom, od iznimne je važnosti da imate mogućnost praćenja više vremenskih zona. Odlično je ako vaš sat uz lokalno (Home) vrijeme može pratiti i dodatnu vremensku zonu, a pogotovo ukoliko može pratiti više vremenskih zona. Od ove godine, IWC Schaffhausen je uvrstio u svoju Pilot liniju satova i model koji ima World Time komplikaciju, putem koje je moguće pratiti više vremenskih zona.

Klik za veću sliku

IWC Pilot Worldtimer 3262 je naziv novog pilotskog modela te je direktni nasljednik starijeg IWC Pilot UTC-a, modela čije je praćenje druge vremenske zone bilo pomalo otežano zahvaljujući polukružnom prozoru na brojčaniku. Novi model koristi daleko pregledniji 24h prsten oko brojčanika koji istovremeno pokazuje 24 vremenske zone raspoređene po glavnim gradovima. Prsten je podijeljen na crnu i bijelu stranu, tako da na brzi pogled možete ustanoviti da li je dan ili noć u vremenskoj zoni koju ste namjestili, čisto da se ne dogodi da nazovete poslovnog partnera u 3 ujutro. Lokalno vrijeme se prikazuje putem tri glavne kazaljke na brojčaniku, kao i datum, čiji je dizajn “skinut” sa instrumenata koji su se nalazili u kokpitu zrakoplova.

Klik za veću sliku

Upravljanje vremenom, datumom i drugom vremenskim zonama se jednostavno obavlja putem krunice, a zahvaljujući mehanizmu Caliber 30750, promjena vremenske zone i datuma prema naprijed ili natrag ne predstavlja nikakav problem. Namještanje svih ovih funkcija ne prekida rad mehanizma, tako da nikad nećete izgubiti tih par minuta koliko vam je potrebno da namjestite sat. Pošto se u osnovi radi o pilotskom satu, vidi se da je čitljivost bila prioritetna karakteristika, što se rijetko može reći za sat sa Word Time komplikacijom. Svi indikatori, kao i kazaljke su premazane SuperLuminovom, a čak i mehanizam ima unutrašnje željezno kućište koje ga štiti od magnetnih polja. Brušeno kućište je promjera 45mm i vodootporno je do 60m. Ovaj odličan “pilot” dolazi na IWC branded kožnom remenu po cijeni od $9,650.

  Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours