IMG_0640

Posjet SINN manufakturi

Spletom okolnosti sam se našao u neposrednoj blizini Frankfurta (50km), gdje se nalazi Sinn sjedište. Pošto sam ljubitelj ovog njemačkog branda sa fenomenalnom povijesti koja stoji iza njega, odlučio sam posjetiti njihovu manufakturu, kako bih upoznao kvalitetu i unikatne tehnologije koje se primjenjuju u nekim Sinn modelima. Slike pogledajte u nastavku….

Sinn manufaktura se nalazi u mirnijem djelu Frankfurta, kompletno van grada u zelenoj zoni, gdje su više manje sve kuće i stambene zgrade.

Showroom Sinn manufakture je zamišljen kao prodajni prostor u kojem su izloženi svi modeli koji su trenutačno u ponudi. Naravno, svi modeli se mogu isprobavati, namještati i kupiti.

Na sredini sobe je pravi akvarij koji sadrži par popularnijih Sinn ronilačkih modela poput U1, Arktis i EZM3. Vrlo zanimljivo je prikazan i Sinn UX, kvarcni ronilački model kompletno punjen uljem (koje ne nestlačivo) što ga automatski svrstava u satove koje komotno možete odnijeti na dno Marijanske brazde. Dva UX-a vise sa male platforme uronjeni u vodu, te je jedan punjen uljem a drugi ne. Zapravo želi se pokazati koliko ulje u satu (između brojčanika i stakla) eliminira refleksiju koja se javlja ako se sat gleda pod kutem u vodi.

Neki od isprobanih modela:

Najnoviji Sinn EZM 10 sa titanskim kućištem, PVD pušerima, novim Sinn SZ01 kalibrom sa centralnom minutnom kazaljkom (ala Lemania 5100), Tegiment (obrada metala kojim se povećava tvrdoća), DIAPAL (sustav sidra i nemirnice koji ne zahtjeva podmazivanje) i AR-Deh. tehnologijom (dvostruki sustav sačinjen od bakar-sulfid kapsula i argona signalizira promjenom boje kapsule ukoliko je došlo do prodora vlage u kućište). Radi se o trenutačno najnaprednijem Sinn modelu.

Sinn U1000Shardcore ronilački chronograph sa kompletnim PVD Tegiment kućištem, lunetom i metalnim remenom. U satu je modificirani ETA 7750 (30 min subdial je zamijenjen sa 60 min) a vrlo važna karakteristika ovog modela je mogućnost korištenja chrono pušera do 1000m dubine.

Sinn UXS GSG9 – već spomenuti UX ali u posebnoj GSG9 seriji namijenjeni GSG9 specijalnim postrojbama.

757 Diapal chrono – uz EZM 10, trenutno najnapredniji “pilot” model u ponudi od Sinn-a. Ovaj model dolazi sa iznimno kvalitetnim metalnim remenom od pet segmenata, kao i fenomenalnom bojom brojčanika. Vrlo zanimljiv chronograph, iako bez “sekundarke”, pa će neki na prvi pogled zaključiti da sat ne radi.

Ostatak Sinn kolekcije

Za detaljni report o svim isprobanim modelima, kao i o posjetu proizvodnom procesu manufakture posjetite službenu temu na FORUMU.


There are no comments

Add yours