o3

Basel World 2012: Omega Speedmaster Racing

 

Uz Spacemaster Z-33, Omega je predstavila i nove modele svoje Speedmaster kolekcije satova. Jedan od tih modela nosi naziv Speedmaster Racing.

Omega Speedmaster Racing je sat koji svoje korijene vuče sa kraja 1950′. godina, kada je predstavljen prvi Speedmaster model. U to vrijeme Speedmaster nije bio popularan po svojoj upotrebi u NASA svemirskom programu, nego je bio primarni odabir rally vozača u motorsportu. Omega je tokom povijesti imala par “racing” modela, od kojih je među zadnjima bio “Schumacher” , a model koji upravo gledate na slikama je nastavak na tu kolekciju.

Klik za veću sliku

Novi Speedmaster Racing  dolazi sa već standardnim 40mm kućištem i mat sivom lunetom sa Tachymetre skalom. Odabir boja je odličan i totalno u “racing” stilu, a uz sivo-žutu kombinaciju je moguće naručiti i sivo-crvenu, ili kompletno sivu paletu boja na kazaljkama i brojčaniku. Iako je malo čudno, Omega ipak nije koristila novi in-house Calibre 9300 mehanizam, nego stariji Calibre 3330 column-wheel chronograph mehanizam sa Co-Axialom i silicijskom nemirnicom.  Standardni raspored sub-diala je već viđen kod starijih Omega modela, a posebno je zanimljiv reljefni uzorak na sub-dialovima, poznatiji kao “Clous de Paris”. Novi Speedmaster Racing je vodootporan do 100m, i dolazi na gumenom remenu sa deployant kopčom.

YouTube Preview Image

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours