zenith_chronomaster_1969

Basel 2012: Zenith El Primero Chronomaster 1969

Vrlo zanimljive vijesti iz Zenith-a, popularna El Primero Chronomaster linija satova dobiva dva nova modela, a u nastavku vam donosimo detalje jednog od predstavljenih Zenith-a – El Primero Chronomaster 1969.

Najpopularniji Zenith-ov model  je postao još bolji. Inspiriran originalnim modelom iz 1969. godine, Zenith je spojio tradiciju i novu tehnologiju prilikom razvoja novog El Primera.  Kućište je gotovo savršenih 42mm, vrlo blago zakrivljeno kako bi pratilo oblik zapešća sa zanimljivom kombinacijom poliranih bokova i brušenih prihvata za remen.  Najzanimljivi detalj sata je sigurno brojčanik, odnosno “otvor” na brojčaniku na poziciji gdje bi se trebao nalaziti subdial “sekundarke”. Iako takav dizajnerski detalj nije nepoznanica kod Zenith kolekcije, po prvi puta je upotrebljen na El Primero Chronomasteru.  Nažalost, na tom mjestu se ne nalazi tourbillon komplikacija, kao što se može činiti na prvi pogled, nego samo prikaz nemirnice,  zupčanika i vrlo neobične “sekundarke” sa tri kazaljke. Svejedno jako lijep detalj koji će plijeniti poglede. Prema dizajnu originala, korišteni su plavi subdial na “3h” (tekuće minute kronografa) i crni subdial na “6h” (tekući sati kronographa).

Klik za veću sliku

Novo razvijeni in-house Calibre 4061 mehanizam koji se nalazi u ovom modelu je prava poslastica za zaljubljenike u chronograph satove. Nemirnica kuca na visokih 36.000 bph (standard kod El Primero modela), te tako može mjeriti 1/10 sekunde putem chronograph komplikacije. Sam mehanizam je konstruiran od 252 komponente, te je vrlo detaljno ukrašen što se i može vidjeti na samom brojčaniku. Rezerva potpuno navijenog mehanizma je oko 50 sati. Suvremena konstrukcija kućišta omogućuje El Primeru vodootpornost do 100m, a sat je moguće naručiti isključivo na kožnom aligator remenu.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours