1_Alpina_Heritage_Pilot_AL_435B4SH6

Basel 2012: Alpina Heritage Pilot

Alpina za ovu godinu priprema nešto veliko….u doslovnom smislu. Po uzoru na originalne pilotske satove iz 1920′ i 1930′ godina, predstavljena je moderna verzija originalog Alpina pilotskog sata nazvana Heritage Pilot.

Klik za veću sliku

U ožujku ove godine, Alpina će službeno predstaviti Heritage Pilot na Basel sajmu. Kao što je već napomenuto, novi model vuče inspiraciju iz vintage pilotskih satova bilo po dizajnerskim elementima ili dimenzijama kućišta. Naime, sat mjeri relativno velikih 50mm promjera, iako ne radi današnjih trendova, nego radi originalnosti sa izvornim Alpina pilotskim satom.

Originalni pilotski satovi su bili isključivo razvijani za pilote, gdje je čitljivost bila najvažnija karakteristika, a veći brojčanik je definitivno tome pridonosio.  Kombinacija poliranih i brušenih površina djeluje iznimno dobro, a pozadina kućišta je odvojiva, kao i kod starih džepnih satova, kako bi se moglo uživati u detaljima mehanizma (kućište poznato kao hunter kućište).

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku

Mehanizam sata je caliber AL-435, što u prijevodu znači da se radi o ručno navijanom Unitas 6498-1 mehanizmu, dodatno obrađenim sa Côtes de Genève na glavnim mostovima, crnim zupčanicima i Alpina logotipom. Brojčanik sata je vrlo jednostavan, bez komplikacija i nepotrebnih detalja sa sekundarkom na 6h poziciji. Dobra filozofija ako se želi osigurati maksimalna čitljivost, što je vrlo poželjno za pilotski sat. Krunica, iako dimenzijama poprilično velika, je proporcionalna sa veličinom kućišta, te omogućuje ugodno i precizno rukovanje funkcijama sata. Alpina Heritage Pilot je limitiran na 1883 primjeraka. Dodatne informacije možemo očekivati tek nakon službenog predstavljanja, a bit će objavljeni u službenoj temi na FORUMU.

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours